Nieuws

 • air pollution research

  Twee pakjes sigaretten per week

  14-03-2018

  Onno van Schayck geeft college over luchtkwaliteit.

 • MaasX verkiezingsdebat

  Hoge opkomst MaasX verkiezingsdebat

  13-03-2018

  Als de opkomst van studenten bij de gemeenteraadsverkiezingen even massaal is als gisteravond in de Franz Palmzaal dan kunnen de organisatoren van het MaasX debat helemaal in hun handen wrijven.

 • gces

  Wereldburger worden in Maastricht

  09-03-2018

  UM has hosted the first Global Citizenship Education Symposium on 1 March 2018, with more than a hundred students, lecturers and community stakeholders in attendance.

 • Paolo Rodrigues

  Verandert bitcoin onze wereld?

  09-03-2018

  The Netherlands’ annual Week van het Geld (Week of Money) is inspired by the very worthy (and very Dutch) conviction that it’s never too soon to teach children about money.  But what new financial lessons do the rest of us – undergraduates, academics, citizens, politicians - need to learn? Long before today’s school kids become adults, could the innovations of fintech and distributed-ledger blockchain transform our world for the better?

 • item_anouk_bollen_staatssecretaris_raymond_knops_rapport_gespecialiseerde_verpleegkundigen_ic.jpg

  Rapport over gespecialiseerde verpleegkundigen IC gepresenteerd (ITEM)

  08-03-2018

  Het uitoefenen van een beroep als gespecialiseerde IC-verpleegkundige is over de grens geen vanzelfsprekendheid. Kwaliteitsstandaarden in de zorg kunnen belemmeringen veroorzaken die ten koste gaan van grensoverschrijdende mobiliteit. In dit kader heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties het Expertisecentrum ITEM verzocht  de casus omtrent de grensoverschrijdende mobiliteit van gespecialiseerde verpleegkundigen Intensive Care (IC) te onderzoeken. Ter gelegenheid van het werkbezoek van Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan de Euregio Scheldemond werden de resultaten van het rapport door ITEM gepresenteerd, en werd het rapport aan de staatssecretaris overhandigd. Bovendien werd het Universitair Ziekenhuis Gent tijdens het werkbezoek door staatssecretaris geaccrediteerd als erkende stageplek voor gespecialiseerde verpleegkundigen.

 • Rethinking Justice Hackathon 2018

  Veel creatieve energie tijdens de Rethinking Justice Hackathon

  06-03-2018

  Studenten, medewerkers en alumni van de Universiteit van Maastricht en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven kwamen dit weekend naar de Brightlands Smart Services Campus voor een 24-uurs Rethinking Justice Hackathon.

 • ITEM Brochures Vera van Vliet

  Expertisecentrum ITEM pleit voor herziening Belgisch-Nederlandse Belastingverdrag

  27-02-2018

  De lokale media besteedde deze week aandacht aan loonverschillen van grenswerkers in het onderwijs. Het verschil in beloning, als gevolg van een bepaling uit het Belastingverdrag Nederland-België wordt betiteld als 'onrechtvaardig en niet meer van deze tijd'. In hun interviews met Vlaamse krant 'Het Belang van Limburg' en Nederlandse krant Dagblad de Limburger respectievelijk pleitten Prof. dr. Anouk Bollen en Prof. dr. Marjon Weerepas (Expertisecentrum ITEM) voor een herziening van het verdrag.

 • CES

  Get Involved! Information Market

  05-02-2018

  Informatiemarkt over extracurriculaire activiteiten in het Studenten Service Centrum.

 • ITEM ICGI Cross-border corporate mobility CbCM featured

  Thomas Biermeyer en Marcus Meyer publiceren eerste rapport over grensoverschrijdende ondernemingsmobiliteit in de EU

  01-02-2018

  Het eerste rapport van het ITEM/ICGI-project van Thomas Biermeyer en Marcus Meyer over ‘Grensoverschrijdende Ondernemingsmobiliteit in de EU’ is nu gepubliceerd. Het rapport biedt een eerste overzicht van empirische bevindingen op het gebied van grensoverschrijdende mobiliteit van ondernemingen. Dit eerste rapport richt zich voornamelijk op grensoverschrijdende fusies en zetelverplaatsingen van ondernemingen tussen 2013 en 2017.

 • alie de boer

  ‘Geloof jij Rens Kroes?’

  01-02-2018

  Mayonaise met een blauw vinkje. Light chips. Dieetmargarine die een hartaanval voorkomt. Kloppen die claims eigenlijk wel? En waarom hebben mensen wel vertrouwen in de lifestyleadviezen van Rens Kroes, terwijl ze E-nummers wantrouwen? Dat zijn de vragen waarmee onderzoeker Alie de Boer zich bezig houdt.

Abonneren op Nieuws