• Preparing for IRONMAN Maastricht

IRONMAN, Iron Daddies en het alumni-gevoel

18-06-2018

Twaalf UM-alumni en studenten zullen dit jaar deelnemen aan de IRONMAN, het ultieme duursportevenement met een bijzonder gemeenschapsgevoel.

• veskioja psychologist

Samen sterker

07-06-2018

Informal mental health support group for internationals

• digitwins
  • huwelijks gevangenschap

Maastrichts onderzoek naar huwelijkse gevangenschap leidt tot nieuw wetsvoorstel

25-05-2018

Om religieuze huwelijkse gevangenschap tegen te gaan is een wetswijziging nodig. Dat schreef juriste Pauline Kruiniger in het door haar opgestelde eindrapport van het zogenoemde MARICAP-onderzoek. Naar aanleiding van dit rapport heeft minister Sander Dekker van Rechtsbescherming vorige week toegezegd om met een wetsvoorstel te komen waarin de plicht tot medewerking aan een religieuze echtscheiding ter bestrijding van huwelijkse gevangenschap, wordt verankerd.

• Kaft thesis

CaRe Award 2018 uitgereikt aan Ben Wijnen

18-05-2018

De CaRe Award 2018 is toegekend aan Ben Wijnen. Wijnen heeft de Award gewonnen met zijn proefschrift ‘Pleidooi voor betere meetinstrumenten voor mensen met epilepsie; zelfmanagement bij patiënten met epilepsie kosteneffectief’.

• lever

Lucas Lindeboom Wetenschapstalent van het jaar? Stem nu!

24-04-2018

Lucas Lindeboom is genomineerd voor de Wetenschapstalent-verkiezing van New Scientist. Met zoveel mogelijk internetstemmen maakt hij kans om bij de laatste vijf te komen. Stem nu!

• AppChallenge winners

AppChallenge @ UM 2018: de winnaars

23-04-2018

En de winnaars zijn...

• Pixabay-Skitterphoto-child-2293839_640

Obstakels overwinnen: Kinderopvangmedewerkers over de grens

12-04-2018

Erkenningsprocedures weerhouden Nederlandse kinderopvangmedewerkers ervan om over de grens aan de slag te kunnen gaan. Dit blijkt uit een aantal casussen die aan het licht zijn gebracht via de SGA. Naar aanleiding hiervan is er door, onder meer, het Expertise Centrum ITEM / SGA een procedure gestart waarbij wordt nagegaan of deelerkenning als Erzieher voor Nederlandse kinderopvangmedewerkers mogelijk is.

• koken voor thuislozen

Koken voor thuislozen

11-04-2018

UM-studenten Carlotta, Emma, Julia en Alice koken voor de verslaafde bewoners van de Domus-huizen van het Leger des Heils.

• Maxime Heyndrikx

Maxime kreeg een aanbod van Medtronic

11-04-2018

Hoe bereid je je voor op een leven na de universiteit? Het ‘werkende bestaan’? Onder meer door workshops bij bedrijven in de regio te volgen van het UM-programma Master Yourself. Maxime Heyndrickx (masterstudent Public Policy & Human Development) vertelt erover.