• Kateřina Staňková

Kateřina Staňková en team winnen $50,000 om schildklierkanker te slim af te zijn

13-12-2018

Kateřina Staňková, assistant professor bij het departement Data Science and Knowledge Engineering loodste haar team door een uitdagende workshop, die resulteerde in een beurs waarmee ze hun strategie tegen schildklierkanker uit kunnen werken

• anouk_bollen_l1_avondgasten

Samenwerken & verbinden: ITEM Directeur op regionale televisie

21-11-2018

Op 19 november was Prof. dr. Anouk Bollen, te gast bij regionale televisieprogramma L1 AvondGasten. Samen met leden van het Europees Parlement, nam zij deel aan een discussie over verschillende Europese thema's. De discussie werd geleid door Sander Kleikers van L1.

• pixabay-feelona-child-tower-building-blocks-blocks-1864718.jpg

Grenswerkers geen aanspraak op Baukindergeld

15-11-2018

Afgelopen maart heeft de Duitse coalitie ingestemd met een subsidie die tot doel heeft het eigen woningbezit van jonge gezinnen financieel te stimuleren. Enkel inwoners van Duitsland komen in aanmerking. Wat betekent dit voor belastingplichtige grenswerkers? Het Baukindergeld werd in het kader van ITEM’s jaarlijke Grenseffectenrapportage onderzocht.

• ITEM publiceert Grenseffectenrapportage voor 2018

15-11-2018

De ITEM Grenseffectenrapportage 2018 is gepubliceerd! De rapportage is bedoeld als waardevol hulpmiddel voor beleidsmakers op regionaal, Nationaal en Europees niveau bij het nemen van beslissingen rondom wet- en regelgeving met (bijkomende) effecten voor grensregio’s.

• verzoek-30procentregeling.png

30%-regeling krijgt alsnog overgangsrecht

08-11-2018

In de nota van wijziging Belastingplan 2019 heeft de staatssecretaris van financiën aangekondigd dat de verkorting van de 30% regeling van 8 naar 5 jaar alsnog een periode met overgangsrecht krijgt. De nieuwe duur van de regeling hangt af van de huidige einddatum.

• Grenswerkers in Europa / Weerepas / ITEM

Rapport Grenswerkers in Europa leidt tot voorstel wetswijziging door minister

06-11-2018

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft in een Kamerbrief een reactie gegeven die ervoor gezorgd heeft dat een aanbeveling uit het rapport ‘Grenswerkers in Europa’ is opgelost.

• crowdfunding

Crowdfunding in de wetenschap: uitzondering of toekomstige realiteit?

31-10-2018

Als officiële geldverstrekkers geen brood zien in je wetenschappelijk onderzoeksvoorstel, is crowdfunding dan een alternatief? Chahinda Ghossein-Doha en Marieke Hopman gingen de uitdaging aan en vertellen over hun ervaringen.

• pixabay-jarmoluk-innovation-business-information-561388_recognition_of_qualifications_verkleind.png

Eerste stap in B-solutions project afgerond

30-10-2018

Een eerste document is gepubliceerd in het kader van het B-Solutions project "Roadmap en factsheet voor de erkenning van kwalificaties voor kansrijke beroepen". Het doel van het project, ingediend door de Provincie Limburg (NL) als lead applicant en uitgevoerd door Expertisecentrum ITEM, is het ontwikkelen van roadmaps en factsheets gericht op het stimuleren van grensoverschrijdende mobiliteit door het verbeteren van erkenning.

• ligproject

Een maand lang leven in bed

12-10-2018

De Chinese kunstenares Yiyun Chen won samen met de UM-wetenschappers prof. dr. Patrick Schrauwen en dr. Vera Schrauwen-Hinderling van de vakgroep Voeding en Bewegingswetenschappen de BAD Award ter waarde van 25.000 euro, waarmee ze een kunstzinnig/semi-wetenschappelijk experiment gaan uitvoeren. Op 15 oktober betreedt Chen een zelfgebouwde kamer in Eindhoven om er een maand in te verblijven.

• Lunatik

Studenten en senioren samen creatief

09-10-2018

In zorgcentrum Croonenhoff in Heer laten bewoners en bezoekers van de dagopvang op woensdagmiddag hun creativiteit de vrije loop. Voor de tweede keer wordt de ‘creamiddag’ georganiseerd door leden van Luna-tik, de facultaire vereniging van studenten psychologie