• ITEM ICGI Cross-border corporate mobility CbCM featured

Tweede report over grensoverschrijdende ondernemingsmobiliteit in de EU gepubliceerd

21-09-2018

Het tweede report van het ITEM/ICGI-project "Grensoverschrijdende ondernemingsmobiliteit in de EU" is nu gepubliceerd. Het report identificeert een continue grensoverschrijdende ondernemingsactiviteit en biedt een uitgebreid overzicht per land om een vollediger beeld te geven van de grensoverschrijdende bedrijfsmobiliteit in de EU.

• Presentatie Neimed tijdens eerste Euregio Summer School

19-09-2018

Van 10 t/m 15 september 2018 werd voor het eerst de grensoverschrijdende en multidisciplinaire Euregio Summer School in de Euregio Maas-Rijn georganiseerd. 45 studenten van universiteiten en hogescholen en vertegenwoordigers van alle kennisinstituten uit de euregio kwamen bijeen met één doel: het ontwikkelen van toekomstvisies over het thema ‘Improving inclusive Mobility in the Digital Age’ in de Euregio Maas-Rijn.

• Het leven van alumnus Mitch nam een bizarre wending

17-09-2018

Hoe het leven van alumnus Mitch Valize een bizarre wending nam na de amputatie van zijn linkervoet. “Het blijkt de beste beslissing van mijn leven.”

• Grensoverschrijdend werken

Beperkte aandacht voor grensoverschrijdend beleid in Limburgse coalitieakkoorden

13-09-2018

Stichting Geen Grens: "Nieuwe gemeente-coalities Limburg zien buitenland vaak over het hoofd". De pas aangetreden gemeentebesturen in Limburg beseffen wel dat hun gemeente aan het buitenland grenst, maar veel coalities doen daar verder niets mee in hun beleidsplannen. Dat concludeert de Stichting Geen Grens na een vergelijking van de 30 nieuwe Limburgse coalitieakkoorden.

• lisa and alex

Alex en Lisa Brüggen: Een match made in Maastricht

12-09-2018

Op 14 september, precies 17 jaar na hun eerste ontmoeting, vieren Lisa en Alex hun promotie tot professor Brüggen en professor Brüggen. Twee economen, die een achternaam en een leven delen, over hun gezamenlijke oratie, toeval en koffie, privé versus werk, en Lufthansa’s speciale aandacht voor klanten met een academische titel.

• Lisa & Alex Brüggen
  • summer_school_flyer_for_recruiting_maastrichtu_online_deadline_7jun_verkleind.png

Studenten werken samen ter bevordering van inclusieve mobiliteit in de Euregio Maas-Rijn

10-09-2018

Tijdens de tweede week van september 2018 wordt de eerste Euregio Summer School gehouden. De week staat in het teken van de grensoverschrijdende mobiliteit in het digitale tijdperk en vindt plaats op verschillende locaties in de Euregio Maas-Rijn.

• pixabay-jarmoluk-innovation-business-information-561388_recognition_of_qualifications_1.png

ITEM voert onderzoek uit naar diploma-erkenning in grensregio's

06-09-2018

De Provincie Limburg heeft opdracht gegeven aan het ITEM Expertisecentrum om diploma-erkenning in grensregio's te onderzoeken. In mei/juni heeft het B-solutionsproject van de Europese Unie een subsidie toegekend voor een pilotproject ter vergroting van de transparantie op het gebied van diploma-erkenning voor kansberoepen.

• ralf peeters

De schoonheid van wiskunde

24-08-2018

Portret van Ralf Peeters, hoogleraar Wiskunde. Zonder hem bestond het Department of Data Science and Knowledge Engineering, met één van de succesvolste UM-opleidingen, al lang niet meer zelfstandig. Maar dat zal hij zelf nooit zo zeggen. Een portret van een bruggenbouwer, puzzelaar, kunstliefhebber en boven alles: een bèta.

• LL Science - Lowlands festival