-
Artificial Intelligence-programma ROBUST krijgt NWO-impuls van 25 miljoen euro
10-01-2023Het programma, dat via publiek-private samenwerkingen een impuls geeft aan fundamenteel onderzoek in kunstmatige intelligentie, heeft een totaalbudget van ruim 87 miljoen euro. ROBUST omvat 17 nieuwe labs door heel Nederland en zal 170 nieuwe promovendi aantrekken.
-
Waarom je aankomt na een dieet
19-12-2022Waarom je aankomt na een dieet? Edwin Mariman is hoogleraar aan de universiteit van Maastricht (MaCSBio) en deed onderzoek naar het jojo-effect.
-
Faculty of Science and Engineering lanceert programma voor training, ondersteuning en financiering van wetenschapscommunicatie
16-12-2022De Science Communication Incubator wil een groep onderzoekers ondersteunen die wetenschapscommunicatievaardigheden en -kennis in hun teams inbrengen.
-
Machines die kunnen improviseren
15-12-2022Zelfstandig besluiten nemen bij vergelijkbare situaties doen computers al volop. Maar kunnen zij ook kennis toepassen op nieuwe feiten? Mark Winands, de kersverse hoogleraar Machine Reasoning bij het Department of Advanced Computing Sciences (DACS), ontwikkelt rationeel handelende computerprogramma's, die zelfstandig kunnen doordenken wat de consequenties van een besluit zijn.
-
Wetenschap bedrijven op het terrein van Chemelot
11-11-2022Op industriecomplex Chemelot in Geleen ontmoeten onderwijs, kennisinstellingen, bedrijfsleven en industrie elkaar.
-
Hoe een prijswinnend computermodel de industriële belofte van plasma’s binnen handbereik bracht
04-11-2022Deze zomer ontving Dr. Paola Diomede (Circular Chemical Engineering) de William Crookes-prijs, die wordt toegekend voor belangrijke bijdragen in de plasmafysica.
-
Maastrichtse onderzoekers ontwikkelen testapparaat voor groente en fruit
19-10-2022Maastrichtse wetenschappers werken aan een apparaat dat kan meten hoeveel vitamines er in groenten zitten.
-
Wereldvraagstukken oplossen via voeding
11-10-2022'Over tien jaar zijn in Venlo meer dan duizend studenten aan de slag met maatschappelijke thema’s rondom landbouw, duurzaamheid en voeding', voorspelt decaan Thomas Cleij van de Maastrichtse Faculty of Science and Engineering.
-
‘Darmen zijn ons tweede brein’
10-10-2022Onze darmen zijn o zo belangrijk, maar in de wetenschap komen ze er bekaaid af. Microbioloog Koen Venema doet onderzoek met kunstdarmen. ,,Ze vormen de sleutel tot je gezondheid.”
-
Curatie en publicatie van persoonlijke gezondheidsgegevens met kunstmatige intelligentie
05-10-2022Een Europees consortium van 14 partners, met de Universiteit Maastricht in de rol van coördinator, heeft 7,7 miljoen euro subsidie ontvangen om de curatie en publicatie van persoonlijke gezondheidsgegevens te stroomlijnen met behulp van kunstmatige intelligentie.
- 1 van 13
- ››