• ITEM Stagiaires gezocht

Stageplaatsen beschikbaar bij ITEM per februari 2017

22-12-2016

Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM is per februari 2017 op zoek naar versterking van haar team in de vorm van:  Stagiaire communicatie; Stagiaire 'Event organizer ITEM'; Stagiaire (1.0 fte) (Monitoring Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling).

• ITEM’s Alexander Hoogenboom wint Ius Commune Prijs

09-12-2016

Alexander Hoogenboom, wetenschappelijk coördinator bij ITEM, is de winnaar van de Ius Commune Prijs van 2016. Alexander Hoogenboom won de Ius Commune Prijs 2016 voor zijn paper ‘In Search of a Rationale for the EU Citizenship Jurisprudence’. De prijs werd uitgereikt bij het 15e Ius Commune Congres op 24 november 2016.

• TEDx Maastricht talks door UM'ers
  • ITEM start haalbaarheidsstudie ‘grensregionale beroepenkaart’

27-10-2016

Een van de obstakels uit de Grenseffectenrapportage 2016 is de erkenning van beroepskwalificaties. ITEM kondigt daarom aan een haalbaarheidsstudie te gaan uitvoeren naar een “grensregionale beroepenkaart”. De uiteindelijke “grensregionale beroepenkaart” kan een instrument zijn om erkenningsprocedures speciaal voor grensregio’s te versnellen en vereenvoudigen.

• Grenseffectenrapportage samenvatting Vera van Vliet

ITEM maakt effecten voor grensregio’s bekend in eerste Grenseffectenrapportage

26-10-2016

Het in 2015 opgerichte Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM heeft als belangrijke doelstelling de effecten van wet- en regelgeving voor grensregio’s in kaart te brengen. Derhalve startte ITEM in 2016 met haar grenseffectenbeoordeling. De resultaten van deze beoordeling worden nu bekendgemaakt in de Grenseffectenrapportage 2016 en maken duidelijk dat er nog veel belemmeringen bestaan op het gebied van grensoverschrijdende mobiliteit.

• MArjolein Drent
  • René de Groot retires

Prof. mr. René de Groot met emeritaat

15-10-2016

Na 35 jaar in Maastricht, 42 jaar in de wetenschap, ging prof. mr. René de Groot op 14 oktober met “hooglerarenpensioen”, oftewel emeritaat. Hoe kijkt de internationaal expert op het gebied van nationaliteitsrecht terug en vooruit?

• Maarten Vink © Irma Collín featured image

Maarten Vink spreekt het Europees Comité van de Regio's toe

27-09-2016

Op 23 september jl. sprak professor Maarten Vink, co-directeur van MACIMIDE en lid van ITEM’s Wetenschappelijk bureau, het Europees Comité van de Regio’s toe tijdens de 10e bijeenkomst van CIVEX in Oviedo, Spanje.

• Jeanine Grasmeijer world record deep sea diving

Masterstudent Jeanine Grasmeijer vestigt nieuw wereldrecord freediving

14-09-2016

Regerend wereldkampioen Freediving Jeanine Grasmeijer (UM masterstudent Geneeskunde) heeft een nieuw wereldrecord gevestigd in de categorie ‘free immersion’.

• Alexander Hoogenboom

Start Alexander Hoogenboom bij ITEM

05-09-2016

Met veel genoegen kan het Institute for Transnational and Euregional Cross border cooperation and Mobility / ITEM mededelen dat per 01 september 2016, mr. drs. Alexander Hoogenboom in dienst is getreden als wetenschappelijk coördinator.