• Hoebe

“Waarom carnaval niet naar de zomer verplaatsen”

24-09-2020

Christian Hoebe, hoogleraar Sociale Geneeskunde en hoofd van de afdeling Infectieziektebestrijding van de GGD Zuid-Limburg over zijn liefde voor de sociale geneeskunde, zijn jeugd in Alkmaar en natuurlijk de bestrijding van het Covid-19 virus.

• Onderzoeksproject laat dringende noodzaak zien voor aanleren gezond gedrag op basisschool

21-09-2020

Kinderen worden gezonder als ze op school gezond lunchen, gevarieerd bewegen en in de klas leren over gezond gedrag. Dat blijkt uit het project Gezonde Basisschool van de Toekomst (GBT), waarvan op dinsdag 22 september de eindresultaten bekend worden gemaakt tijdens een symposium in Venlo.

• dialyse
  • Snelle groei gebruik van Uber-app Amsterdam

17-09-2020

Het aantal taxichauffeurs dat in Amsterdam gebruik maakt van de Uber app is gegroeid van 1.298 in januari 2016 naar 5.217 in december 2019, en het aantal gemaakte trips is ook sterk gestegen. Er werden in december 2019 8,8 keer meer trips gemaakt dan in januari 2016, en het totale aantal afgelegde kilometers door de chauffeurs over al die trips is ruim verviervoudigd. De bruto verdiensten van chauffeurs per uur waren gemiddeld €24,48 in 2019. Dit blijkt uit de Factsheet ‘Uber Amsterdam: Gebruikers Uber-app, gemaakte trips en verdiensten 2016-2019’ van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht.

• Kiezen voor de op één na beste gezondheidsoptie

10-09-2020

Waarom kiest de ene persoon de aanbevolen, gezonde optie en de ander voor de één na beste optie? Volgens onderzoeker Kim Romijnders spelen bij gezondheidsafwegingen die mensen maken vaak dezelfde factoren een rol.

• UM Studentenprijs 2020 voor Maastricht4Climate

01-09-2020

De UM Studentenprijs voor uitzonderlijke maatschappelijk- of cultureel-georiënteerde prestaties werd dit jaar toegekend aan Maastricht4Climate.

• UM-promovendus lost groot afvalinzamelingsprobleem in Ghana op

01-09-2020

Via zijn onderzoek is Kwaku Oduro-Appiah, promovendus aan de Universiteit Maastricht, erin geslaagd om een spectaculaire bijdrage te leveren aan het oplossen van de problemen bij het inzamelen en verwerken van afval in Accra, de hoofdstad van Ghana.

• Breeam certificaat

BREEAM certificaat voor Universiteit Maastricht

27-08-2020

De Universiteit Maastricht heeft met haar renovatie van de voormalige Tapijnkazerne de hoogst haalbare kwalificatie van duurzaamheid behaald. Daarvoor krijgt het gebouw een ‘BREEAM-NL Excellent’ keurmerk.

• sips
  • Patiënten met ernstig COPD gebaat bij dagelijkse dosis morfine

18-08-2020

Dagelijks gebruik van een lage dosis morfinetabletten door patiënten met een ernstige vorm van de longziekte COPD heeft een positief effect op hun kwaliteit van leven. Bovendien treden er geen negatieve bijwerkingen op. Dat blijkt uit een recente studie van Cindy van den Berg-Verberkt en dr. Daisy Janssen, beiden verbonden aan kennis- en behandelcentrum Ciro en de Universiteit Maastricht (UM).