14 dec
16:00

Promotie Dhr. Ngo Chun Luk, LL.M.

Promotor: prof.dr. G-R. de Groot
Co-promotor: dr. S. Carrera Nunez

“Diaspora status and citizenship rights; a comparative-legal analysis of the quasi-citizenship schemes of China, India and Suriname”

Trefwoorden: diaspora, burgerschapsrechten, quasi-burgerschap, China, India, Suriname

Sommige landen die te maken hebben met een grote mate van diaspora hebben een nieuwe status geïntroduceerd voor mensen die in diaspora leven en hun nakomelingen. Deze status van ‘quasi-burgerschap’ kent een aantal rechten en voordelen die normaliter niet aan buitenlanders worden toegekend. Welke nationaliteit heeft een persoon bij wie sprake is van quasi-burgerschap? Is deze status een geschikt alternatief? In dit proefschrift wordt onderzoek gedaan naar quasi-burgerschapsregelingen in China, India en Suriname. Gekeken wordt welke burgerschapsrechten hierbij worden toegekend. Uit een vergelijkende analyse komt naar voren dat er veel overeenkomsten zijn wat betreft toetredings- en verblijfsrechten en arbeidsrechten. Er zijn ook overeenkomsten wat betreft uitsluiting van kiesrecht en toegang tot openbare functies.

Dit proefschrift maakt deel uit van het Transnational Migration, Citizenship and the Circulation of Rights and Responsibilities (TRANSMIC) project. Dit project wordt gefinancierd door de Europese Unie (code: FP7-PEOPLE-2013-ITN) en is onderdeel van het financieringsprogramma   Marie Curie Actions: Initial Training Networks (Projectnummer: 608417).

Lees ook

  • 26 mrt
    10:00

    Promotie Qian Li

    "AI-enabled Price Discrimination: A Competition Law and Economics Perspective"

Meer events