• Integratie MSM in UM

Integration of Maastricht School of Management into Maastricht University

23-05-2022

The Maastricht School of Management (MSM) and Maastricht University (UM) are complementary institutions that have the potential to strengthen one another. Therefore, the boards of both organisations signed an agreement on 20 May 2022, integrating MSM into the School of Business and Economics (SBE), one of UM's six faculties.

• ITEM’s Alexander Hoogenboom wins Ius Commune Prize

09-12-2016

Alexander Hoogenboom, scientific coordinator at ITEM, is the winner of the Ius Commune Prize of 2016. Alexander Hoogenboom won the 2016 Ius Commune Prize for his paper ‘In Search of a Rationale for the EU Citizenship Jurisprudence’. The prize was awarded at the 15th Ius Commune Conference on 24 November 2016.

• Het migratiebeleid staat kansen in de weg in de grensregio’s

01-12-2016

Migratierecht en -beleid gaan veelal uit van een eenheid: verblijf en ‘bezigheid’ — werk, studie/stage, onderzoek, et cetera — in één land. Maar diezelfde eenheid levert problemen op in de grensstreken. Niet zozeer voor EU-burgers, die het ‘recht op vrij verkeer’ hebben, maar wel voor zogenoemde ‘derdelanders’, grof gezegd mensen zonder EU, EER of Zwitserse nationaliteit.

• Livia Wyss Wins the 2016 Schoemaker-Sustainalytics Student Competition

19-07-2016

Livia Wyss, student ‘Globalisation and Law’ at Maastricht University wins ‘2016 Schoemaker-Sustainalytics Student Competition on Business and Human Rights’...

Subscribe to News