• Ondertussen bij…. de ‘hamburgerprofessor’

11-04-2019

Sinds Mark Post in 2013 de eerste in het lab gekweekte hamburger presenteerde op een persconferentie in Londen, blijft de telefoon in Maastricht maar rinkelen. Zijn missie: hoe zorg je dat er ook in de toekomst genoeg en verantwoord eten is voor de groeiende wereldbevolking, zonder het milieu te ruïneren?

• UM valorisatie 2018

Valorisatieprijs voor Theresa Thoma-Lürken

04-04-2019

Theresa Thoma-Lürken heeft tijdens het jaarlijkse Maastricht University Dinner de Valorisatieprijs ontvangen voor haar proefschrift ‘Innovating Long-Term Care for Older People’. Dr. Thoma heeft onderzoek gedaan naar innovaties in de ouderenzorg en specifiek een besluitvormingsondersteunende app ontwikkeld voor wijkverpleegkundigen en casemanagers.

• Genetische modificatie
  • AMIBM promovendus Carlos Andrés García Velásquez geselecteerd om YSSP 2019 bij te wonen

28-03-2019

PhD candidate Carlos Andrés García Velásquez, researcher at the Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM) is selected to attend the 2019 YSSP.

• Mozambique

Zorg voor Beira

28-03-2019

Laten we ervoor zorgen dat het onderwijs in Mozambique voortgezet kan worden.

• iKnife

Chirurgen en pathologen helpen met het iKnife

21-03-2019

Onderzoekers van het Maastricht M4I instituut, onder leiding van prof. dr. Ron Heeren, zijn centrale partners in een internationaal consortium dat het iKnife gaat valideren.

• Biobased sok

Sokken van plantaardige, duurzame polymeren

18-03-2019

Doel in hun onderzoek was het ontwikkelen van biobased composteerbare sokken van polymelkzuur (PLA), erkend als duurzaam en milieuvriendelijk en is een biologisch afbreekbaar en composteerbaar polymeer verkregen uit jaarlijks hernieuwbare bronnen.

• Nieuw BMC

Nieuwe fase in nieuwbouw proefdiervoorziening

17-03-2019

Wetenschappers werken continu aan nieuwe of betere medicijnen of behandelingen voor ziektes als kanker, alzheimer en hart- en vaatziekten.

Math/Maastricht, een alternatieve stadsgids

13-03-2019

Wat hebben de Sint Servaasbasiliek, de berenkuil in het Aldenhofpark en de poort naar de universiteitsbibliotheek met elkaar gemeen? Ten eerste zijn het allemaal bijzondere plekken om te bezoeken, en ten tweede doen ze wetenschappers van de UM op een of andere manier aan hun wiskunde-gerelateerde onderzoek denken.

• Carij beumer bees green

Saxifragelisticexpialidocious! Al dat groen en grijs in je tuin

10-03-2019

Zie je ineens een vreemde in je tuin staan? Geen paniek! Wellicht is het Carijn Beumer, die onderzoek doet naar jouw stedelijke groene ruimte. Is het niet Carijn? Oké, dan heb je misschien toch een probleem. (Mocht je het je afvragen; een stedelijke groene ruimte is inderdaad een tuin…)