Nieuws

 • klimaatmars

  Samen in actie voor het klimaat

  19-09-2019

  De wereldwijde klimaatverandering gaat de studenten Arthur Bribosia en Marion Meyers aan het hart. Daarom besloten ze zelf tot actie over te gaan. Afgelopen mei kregen ze 3000 mensen de straat op voor de eerste klimaatmars in Maastricht, tijdens de volgende mars op 20 september hopen ze op 5000 deelnemers.

 • Vermeulen

  Met een gezonde business mentaliteit werken aan dat wat er werkelijk toe doet

  18-09-2019

  Een globetrotter met een sterke wil en een rotsvast geloof in de kracht van samenwerking. Met de gave om mogelijkheden te ontdekken waar anderen hindernissen zien. Dit is Patricia Vermeulen, directeur van Amref Flying Doctors te Leiden, ten voeten uit. Opgeleid aan de Universiteit Maastricht volgens de aanpak van het probleemgestuurd onderwijs.

 • beaujean Jemen

  Innovatief onderwijs in conflictgebieden

  18-09-2019

  Ook in brandhaarden als Jemen en Zuid-Soedan is er behoefte aan onderwijsvernieuwing. In deze landen is SHE Collaborates een drietal projecten gestart.

 • ETPathfinder

  Prototype Einstein Telescoop verrijst in Maastricht

  10-09-2019

  Technisch Weekblad interviewde Prof. Hild over de technische uitdagingen die komen kijken bij het ontwikkelen van ETPathfinder: het prototype van de Einstein Telescoop.

 • patel

  Kiran Patel zegt FASoS vaarwel

  05-09-2019

  Kiran Patel verruilt de Universiteit Maastricht voor de Ludwig-Maximilians-Universiteit in München, waar hij de leerstoel European History gaat bekleden en een interdisciplinair onderzoekscentrum over Europa en Europese geschiedenis zal oprichten. Een terugblik op zijn tijd in Maastricht.

 • judith maas

  “Hoe je studeert is belangrijker dan wat je studeert”

  04-09-2019

  Judith Maas, alumna Cultuur- en Wetenschapsstudies, is plaatsvervangend ambassadeur in Mexico. Haar studietijd in Maastricht herinnert zij zich als heel intens.

Abonneren op Nieuws