Steeds meer oud-studenten onderdeel jaarlijkse traditie

UM Star Lectures 2018 goed voor meer dan 1000 bezoekers

Professoren togen op 1 februaru naar 13 verschillende steden in Nederland, België, Duitsland en Engeland om daar een UM Star Lecture te geven. Een lezingenreeks die speciaal voor onze alumni alweer voor de 4e keer werd georganiseerd. Naast het delen van kennis en opdoen van inspiratie op het gebied van maatschappelijk relevante thema’s was de avond ook bedoeld om contacten met oud-studenten aan te halen en de herinnering aan Maastricht en hun studententijd op te halen.

“De gemeenschappelijke deler; hun studententijd in Universiteit Maastricht, maakt het netwerken een stuk gemakkelijker. De ervaring leert dat ‘UMmers’ elkaar graag helpen wanneer het gaat om carrière en persoonlijke ontwikkeling. En dan zijn er ook nog eens alumni die spontaan hun expertise en tijd aanbieden om de UM te steunen en verder te ontwikkelen. Een netwerk van onschatbare waarde dus. Zodra je je diploma op zak hebt, ben je automatisch onderdeel van dit wereldwijde en multidisciplinaire netwerk, een gouden kans, toch? Ook voor de UM en haar faculteiten zelf zeer de moeite waard om daar nog meer energie in te steken” aldus Jos Kievits, directeur Development en Alumni Relations.