31 aug 2015

Opening academisch jaar 2015/16

Op maandag 31 augustus wordt het academisch jaar 2015/16 geopend met dit jaar als thema: ‘Building the community’. De opening bestaat uit een ochtend- en middagprogramma.

Tijdens het ochtendsymposium worden projecten voorgesteld waarin de verbinding wordt gelegd tussen 'student en stad'. Samen met onder meer de gemeente Maastricht, de Universiteitsraad en studenten, wordt gekeken naar nieuwe mogelijkheden en kansen om de onderlinge cohesie te versterken.

Tijdens de academische zitting in de middag vindt traditiegetrouw de officiële opening plaats. Gastspreker dit jaar is prof. dr. Leo Penta, voorzitter van het German Institute for Community Organising in Berlijn. Professor Penta heeft zijn expertise op het vlak van community-building daadwerkelijk 'hands-on' ingezet bij projecten in diverse Duitse steden en de VS.

Daarnaast vindt tijdens het middagprogramma de uitreiking plaats van de Edmond Hustinxprijs en de Studentenprijs, voor een overzicht van de prijswinnaars, zie ‘Prijswinnaars’.

oay_201516

'Almost forty!'   opening speech door prof. dr. Martin Paul, President Maastricht University.

Speech Leo  Penta OAJ 2015/16

Speech 'Town, Gown and Beyond: A Community Organizing Perspective'  door professor Leo Penta, President German Institute for Community Organising Berlin.

Foto-impressie OAJ 2015/16

Geïnteresseerd in voorgaande jaren?
Meer academische zittingen