54 mrt mei 15:00
- 18:00

Move more, feel better II – Active Campus Europe (ACE)

‘Move more, feel better’ is het beweegprogramma van het Active Campus Europe (ACE) project. Dit 2 jaar durend project is gestart in Maastricht en duurt tot eind december 2018. Het wordt gedragen door 16 verschillende universiteiten uit 7 verschillende Europese landen: Finland, Ierland, Engeland, Duitsland, Spanje, Portugal en Nederland. Universiteit Maastricht is, naast TU Eindhoven, een van de Nederlandse partners in het project.

ACE Europe

Het doel van ACE is het opzetten van gezondheid bevorderende initiatieven voor leef-, werk- en leeromgevingen voor studenten (en medewerkers) van de universiteit. Elke deelnemende universiteit organiseert in dit kader nu “Move more, feel better”, een 8 weken durende interventie gericht op het bevorderen van een actieve leefstijl bij ‘niet-actieve’ studenten door middel van een passend sport- en beweegaanbod. UM SPORT is hierin voor de Universiteit Maastricht de uitvoerende partij. De activiteiten vinden plaats in en rondom het Universitair Sportcentrum. Naast een laagdrempelig actief programma in een veilige omgeving zijn er tips en suggesties hoe je in het dagelijks leven eenvoudig actiever kunt zijn. Er wordt gewerkt met kleine groepen onder professionele begeleiding.

‘Move more, feel better’ is een speciaal ontwikkeld programma voor nog inactieve studenten. Met inactieve studenten worden studenten bedoeld die niet voldoen aan de door de World Health Organization (WHO)  aanbevolen beweegrichtlijnen: 5 dagen per week 30 minuten bewegen (Moderate intensity) of minimaal 3 keer per week 20 minuten (Vigorous intensity).

Tijdens een informatieavond krijgen geïnteresseerden meer informatie over de achtergrond, het doel en de inhoud van deze interventie. Ook ontmoeten ze hier andere geïnteresseerden en de beweegprofessionals die ze tijdens het programma zullen tegenkomen. Na afloop van de informatieavond is er direct de mogelijkheid om in te schrijven. Vervolgens vindt in de week van 21 februari een intake plaats waarin de student samen met een beweegprofessional een start maakt voordat vanaf 5 maart het 8-weken beweegprogramma start, inclusief een groot kick off event op 6 maart om 18:00 uur.

Een aantal praktische zaken:

Wat? Een 8-weeks beweegprogramma ‘Move more, feel better’
Waar? Activiteiten vinden plaats in en rondom het Universitair Sportcentrum en worden georganiseerd vanuit UM SPORT
Wanneer? De intake weken vinden plaats van 21 februari t/m 2 maart 2018, het beweegprogramma vindt plaats van 5 maart t/m 26 april. De evaluatiegesprekken vinden plaats van 30 april t/m 11 mei 2018.
Kosten? Eigen bijdrage voor dit programma bedraagt €20-, per persoon

Meer informatie en aanmelden? Kom naar een van onze informatieavonden in het Universitair Sportcentrum ( P. Debyeplein 15, 6229 HA Maastricht):

• Maandag 5 februari, 18:00-19:00 uur
  • Dinsdag 6 februari, 19:00-20:00 uur
  • Woensdag 7 februari, 19:00-20:00 uur
  • Maandag 19 februari, 18:00-19:00 uur
  • Dinsdag 20 februari, 19:00-20:00 uur

Aanmelden voor een van de informatieavonden kan door een mail te sturen naar ace[at]maastrichtuniversity[dot]nl , hier kun je ook terecht voor vragen.

Voldoe je niet aan de beweegnorm? Dan is dit je kans om je gedrag te veranderen en samen met mede-studenten op je eigen niveau te starten met bewegen!