2131 aug 2017

Kom naar de introductiedagen!

Binnenkort begin je aan je studie in Maastricht. Voor de meeste eerstejaars bachelorstudenten en ook masterstudenten betekent dit een heel nieuw leven. Een onbekende universiteit met een andere manier van leren en studeren, in een nog onbekende stad.

Een stad waarin je nieuwe mensen gaat ontmoeten en je (opnieuw) je weg moet gaan vinden. Niet alleen naar de faculteit, de universiteitsbibliotheek en bijvoorbeeld het Universitair Sportcentrum, maar ook naar de studenten- en studievereniging en gewoon in en rondom Maastricht.

Om je eerste kennismaking met de universiteit, je faculteit en de stad Maastricht zo comfortabel mogelijk te laten verlopen, worden er verschillende introductiedagen georganiseerd: de INKOM, een algemene introductie voor alle nieuwe studenten en de facultaire introductiedagen, specifiek gericht op je opleiding.

Let op: Voor bachelorstudenten is deelname aan de facultaire introductiedagen verplicht.

Voor algemene vragen over je aanmelding bij de UM kun je terecht bij het Studenten Service Centrum (SSC).

Beide introductiedagen zijn belangrijk!

Tijdens de INKOM leer je mensen kennen, maak je kennis met het studentenleven,  studentenverenigingen en de stad Maastricht. Terwijl tijdens de facultaire introductiedagen de nadruk ligt op de door jou gekozen opleiding; je ontvangt studiegerelateerde informatie, maakt kennis met studiegenoten en de faculteit.

De INKOM: van 21 tot en met 25 augustus

De INKOM is dé introductieweek voor alle nieuwe studenten in Maastricht. Van 21 tot en met 25 augustus, kun je vijf dagen lang deelnemen aan allerlei activiteiten én feesten! Onder begeleiding van twee ouderejaars studenten verken je de stad, doe je mee aan activiteiten, leer je studentenverenigingen en de stad Maastricht kennen. Tijdens de INKOM word je ondergedompeld in het studentenleven.

Wil je deelnemen aan INKOM 2017 Legends of Tomorrow? Schrijf je dan tijdig in. Deelname kost € 74.

Facultaire introductiedagen

Tijdens de facultaire introductiedagen ontvang je studiegerelateerde informatie, maak je kennis met de digitale leeromgeving, met je studiegenoten en ontvang je alle ins en outs van je faculteit en Universiteit Maastricht. Elke faculteit organiseert deze dagen anders. Bij de meeste opleidingen zijn deze dagen verplicht en ontvang je een uitnodiging om deel te nemen aan deze facultaire introductiedagen. Bij een aantal opleidingen kun je je zelf aanmelden.

Klik op de naam van jouw opleiding of faculteit om te zien of en hoe je je moet aanmelden en wat de inhoud van het facultaire introductieprogramma is:

Faculty of Arts and Social Sciences

Faculty of Health, Medicine and Life Sciences
 introductiedagen bacheloropleidingen
 introductiedagen masteropleidingen
 introductieavond voor internationale masterstudenten

Faculty of Humanities and Sciences
Introductiedag Department of Data Science and Knowledge Engineering
Introductiedagen Maastricht Science Programme
Introductiedagen University College Maastricht
Introductiedagen Campus Venlo
Introductie dagen Master Sustainability Science and Policy

Faculty of Law

Faculty of Psychology and Neuroscience
 introductiedagen bachelopropleidingen

School of Business and Economics

Try Five @ UM SPORT!

Maak gratis en vrijblijvend kennis met het sportprogramma van UM SPORT! Van 28 augustus tot en met 30 september 2017 kun je naar keuze 5 x gratis deelnemen aan inloopactiviteiten, fitness, squash en activiteiten van de studentensportverenigingen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een Try Five-kaart.

Haal je Try Five-kaart tijdens de INKOM of de facultaire introducties op bij het Universitair Sportcentrum of bezoek ons op het Sport Event op 24 augustus of op een van de informatiemarkten tijdens de facultaire introductiedagen. STUDENTS ONLY.

Bekijk de aftermovie van de INKOM 2016 en je weet ongeveer wat jou in augustus te wachten staat.

INKOM 2016 - Official aftermovie