Prijswinnaars

Traditiegetrouw zijn tijdens de Diesviering de Wynand Wijnen Onderwijsprijs, de Proefschriftenprijs en de Studentenprijzen voor de beste master- en bachelorscripties uitgereikt.

Wijnand Wijnen Onderwijsprijs

Dit jaar ging de Wynand Wijnen Onderwijsprijs naar Catalina Goanta, promovenda aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid voor haar buitengewone bijdrage aan het onderwijs van de Universiteit Maastricht.

Ze wordt door de jury geprezen om haar vele ‘extracurriculaire’ bijdragen en activiteiten ter bevordering van onderwijsvernieuwing aan de UM. Zo heeft ze het initiatief genomen voor een ingrijpende herziening van het eerstejaars vak 'Introduction to Comparative Law' en introduceerde ze vernieuwende elementen, inclusief een moot court, een mastery learning environment en een peer coaching platform. Een ‘uitzonderlijk onderwijstalent’, aldus de jury.

Dies 2015

Voor de tweede keer is de Proefschriftenprijs uitgereikt voor het beste Proefschrift van 2014. De prijs is in de wacht gesleept door Ann-Kristin Zobel voor haar thesis 'Open innovation: 'A dynamic Capabilities Perspective'.

Zobel onderzocht hoe ondernemingen gebruik kunnen maken van ‘dynamic capabilities’ om hun open-innovatie-potentieel verder te ontwikkelen. “Middels het theoretisch conceptualiseren (van onderdelen) van zowel ‘dynamic capabilities’ als open innovatie, het verder verdiepen van de theorievorming en het multidimensioneel meten van de relevante inspanningen en strategieën van ondernemingen is Zobel erin geslaagd om op overtuigende wijze een typisch ‘moeilijk en multi-interpretabel’ onderwerp uit de bedrijfskunde wetenschappelijk inzichtelijk te maken”, aldus de jury. Na afloop van haar promotieonderzoek kreeg Zobel een post-doc positie aangeboden bij de Haas School of Business aan de University of California Berkeley.

Beste bachelorscripties 2014

Yelin Deniz - FHML
Titel: Understanding the role of autophagy in ciliopathies of the Central Nervous System: Tuberous Sclerosis Complex as a disease model for defective autophagy

Sven Klijn - FHML
Titel: Linking Trajectories of Alcohol Consumption in Adults to Cardiovascular Events

Christopher Sauer - FHML
Titel: Early B-cell markers convict Merkel Cell Carcinoma as a putative lymphoma in disguise

Karlijn Hermans - FHML
Titel: Memories in Public Speaking Anxiety Reconstructed: A qualitative Exploration Using a Cognitive and Etiological Model

Kate O Reilly - FL
Titel: When Law and Culture Collide: The Uniform Application of European Private Law. Haar onderwerp was dan ook Europees Privaatrecht (European Private Law)

Ramon Vastmans - FL
Titel: Verpanding van vorderingen via verzamelpandakten. Doorgeslagen generieke verpanding: oorzaken, wezen en oplossingen

Bo Berkman - FL
Titel: Van verticaal naar horizontaal: van ‘legaal’ naar ‘illegaal’? Horizontaal toezicht in het licht van het gelijkheidsbeginsel

Jacqueline Schulte - SBE
Titel: Transactive Memory and Group Decision-Making Outcomes in Virtual Teams

Michael Pollmann - SBE
Titel: Are you sure you are using the correct model? Model Selection and Model Averaging for Impulse Responses

Marline Wethkamp - SBE
Titel: The Effect of E-Voting on Turnout. Empirical Evidence from the Swiss Canton Zurich

Koen Cremers - SBE
Titel: Inheritance Taxation; Wanted Death? Or Wanted Alive?

Maximilian Herstatt - FASoS
Titel: India’s Electronic Voting Machines (EVMs): perfect machines or a risk for democracy?

Frank Mutze - FASoS
Titel: “Liking” the European Union. Deliberative Democracy on the European Parliament’s Facebook Page?

Matthias Voss - FPN
Titel: Chased by wolves: Effects of a threat prime on working-memory in Portuguese and Hong Kong populations.

Taghi Aliyev - FHS
Titel: Analysis of mRNA data of patients with atherosclerosis

Marjolein Sliepen - FHS
Titel: On the mechanism of formation of hollow and multiporous Phenylsilsesquioxane spheres using an oil-in-water emulsion and phenyl trimethoxysilane as organosilica precursor.

Jolijn Adriaansen - FHS
Titel: The Headman, a culturally embedded perception of a leaders use of rewards and punishments.

Dies 2015

Beste masterscripties 2014

Mireille Sthijns – FHML
Titel: MonoHER-induced adaptation in cells exposed to oxidative stress