Individueel gesprek bij psychische problemen

Heb je behoefte aan hulp om aan je problemen te werken? Blijf er niet mee rondlopen!

We helpen je bij problemen en klachten zoals: angsten, schuldgevoelens, somberheid, spanningsklachten, gebrek aan zelfvertrouwen, moeilijkheden in het leggen of onderhouden van contacten, problemen en conflicten met je ouders, familie of vriend(in), maar ook als je moeite hebt met het verwerken van een sterfgeval.

Wat kan je verwachten?

Je kunt je inschrijven voor een online Quick Psychological Referral (QPR) met een UM Psycholoog. Een online QPR is een tien-minuten gesprek met een UM Psycholoog waarin je een korte beschrijving van jouw huidige situatie geeft en je meest relevante vragen kunt stellen. De UM Psycholoog verwijst je vervolgens door naar de juiste zorg, binnen of buiten de UM.

Naast de QPR, bieden we ook onderstaande opties:

  • Wanneer je denkt langdurige of specialistische hulp nodig te hebben, neem dan contact op met je huisarts.
  • Informatie over hoe de gezondheidszorg in Nederland werkt, hoe je een huisarts vindt en informatie over je zorgverzekering vind je hier.
  • Wellicht kan een onderdeel van ons online aanbod je helpen. Ons complete aanbod is gratis voor UM studenten. Bekijk Studentenwelzijn voor een overzicht.
    • We bieden het hele jaar door (online) groepsworkshops aan over verschillende onderwerpen (stress, faalangst, perfectionisme, etc.).
  • Doe de Mind-Health Check en krijg persoonlijk advies. Aan de hand van deze check kun je online modules over verschillende onderwerpen volgen (onder andere over stemming of stress). Tevens kun je eventueel een online follow-up van een coach krijgen.
  • Om je een idee te geven van de hulpmogelijkheden die er zijn en die aansluiten bij jouw vraag of probleem, kun je de beslisboom invullen.

Spoedgeval/crisis
Bevind je je in een situatie waarbij je niet kunt wachten op hulp?

Lectures, workshops en trainingen
Overzicht en registratie