Afgestudeerd = alumnus

Studenten van de Universiteit Maastricht (UM) blijven ook na hun afstuderen deel uitmaken van de academische gemeenschap van de Universiteit Maastricht. Vanaf je examendatum ben je alumnus of alumna, en word je opgenomen in het alumnibestand. Je krijgt hiervan bericht per mail. Je bent dan lid van de UM-alumnigemeenschap, een groot, internationaal netwerk waarin een variëteit aan expertise is gebundeld.

Alumni kunnen deelnemen aan alumniactiviteiten, en gebruikmaken van alumnidiensten waaronder een e-mailaccount. Daarnaast is het natuurlijk leuk om oud-studiegenoten te blijven ontmoeten, af en toe terug te komen in Maastricht, samen herinneringen op te halen en nieuwe vriendschappen aan te knopen.

Voordelen voor UM-alumni

  • Tot zes maanden na je afstuderen kun je gratis gebruik maken van bepaalde diensten van UM Career Services
  • Je bent welkom bij activiteiten van alumnikringen en andere speciale alumniactiviteiten
  • Je blijft bereikbaar op je UM e-mailaccount, een account met veel opslagruimte, up-to-date virus- en spamfilters (met de alias: @alumni.maastrichtuniversity.nl)
  • Je ontvangt het AlumniNieuws elke drie maanden per mail, vol met verhalen van studiegenoten, services en aanbiedingen speciaal voor jou
  • Je kunt gebruik maken van services, exclusief voor UM-alumni
  • Je wordt op de hoogte gehouden van ontwikkelingen binnen de UM op het gebied van onderwijs en onderzoek en kunt deelnemen aan UM-activiteiten
  • Je kunt je gratis abonneren op het Maastricht University Magazine (drie keer per jaar)

Ga je verhuizen? Geef dan je adresgegevens door aan het Alumni Office. Je maakt dan ook kans op een fraaie UM-hooded sweater. De UM gebruikt dit adres om je uit te nodigen voor alumnibijeenkomsten bij jou in de buurt.