Services

Coachcafé

Coachcafé

Persoonlijke ontwikkeling voor jonge alumni

Het Coachcafé is een avondvullend programma, bestemd voor jonge alumni (niet langer dan 5  jaar afgestudeerd), waarin we in drie rondes het gesprek aangaan. Een coach begeleidt het gesprek, stelt prikkelende vragen, inspireert en helpt de deelnemers bij het vinden van antwoorden. Per ronde staat er een vraag centraal:
1. Wat is jouw talent?
2. Wat is jouw droom?
3. Wat is jouw volgende stap?

Het concept is succesvol bewezen en wordt op verschillende plaatsen in Nederland al jaren georganiseerd. Het helpt jonge alumni bewuster na te denken over wat zij nou echt kunnen en willen. Aan het einde van de avond ga je naar huis met meer kennis en kun je concrete stappen zetten met betrekking tot je loopbaan. Bovendien heb je een hoop nieuwe mensen ontmoet.

Het volgende Coachcafé vindt plaats online, op 19 april 2021. Wil je deelnemen, stuur dan een e-mail naar alumni[at]maastrichtuniversity[dot]nl.

Career Services

Alumni - Services - Career Services

Als je na je afstuderen niet weet waar je moet beginnen met het zoeken naar een baan, kun je terecht bij UM Career Services. Zo is er een database met vacatures speciaal voor alumni. Career Services ondersteunt je tot een half jaar na het afstuderen bij je loopbaanplanning en biedt onder andere trainingen en persoonlijke begeleiding aan, waaronder Quick Career Advice en individuele ondersteuning door een loopbaanadviseur. 

 Meer informatie vind je onder 'Support'.

Life long learning

Mooi aanbod
De UM heeft een mooi aanbod in post doctoraal onderwijs. Ook als je al enkele jaren afgestudeerd bent en je kennis wilt opfrissen, verbreden of verdiepen, dan kan je bij jouw Alma Mater terecht. In het aanbod zitten zowel korte cursussen als cursussen voor een langere periode. Klik hierbeneden voor een overzicht van postdoctorale programma's voor professionals.

 Graduate programma's voor professionals

Taaltrainingen

Heb je een baan waarin je regelmatig met internationale collegae communiceert? Wil je je spreekvaardigheid vergroten waardoor je overtuigender bent in een presentatie? Hoe schrijf je een goede notitie in een andere taal? Of wil je je voorbereiden op een Cambridge examen of IELTS test zodat je op je cv je niveau Engels kan opnemen?

Dan kun je terecht bij het Talencentrum. Het Talencentrum geeft taaltrainingen (individueel of in company voor een groep) in Engels, Nederlands, Frans, Spaans, Duits en Italiaans, van beginners- tot gevorderden niveau. De trainingen worden gegeven door ervaren docenten die veelal ook werkervaring hebben in het bedrijfsleven. Maar ook voor een vertaal- of edit-opdracht kun je er terecht.
 

Geïnteresseerd?
Alle informatie vind je op de website van het Talencentrum. Wil je een persoonlijk gesprek voor taaltrainingen binnen je bedrijf of organisatie, laat het even weten en wij maken graag een afspraak met je.

 Overzichtspagina cursussen.

Alumni e-mailaccount

Een speciale service is je lifelong alumni e-mailaccount
Dit is een extra e-mailadres dat gelinkt is met je studentenmailbox. De loginprocedure is precies dezelfde als bij je studenten e-mailaccount en je blijft in de gelegenheid om e-mails van je studenten e-mailaccount te benaderen. Je alumni e-mailaccount wordt na je afstudeerdatum actief en je kunt er altijd gebruik van blijven maken. Voor het forwarden van je alumni e-mailaccount naar een ander e-mailadres (bijv. een Hotmail of Gmail account) kun je deze Engelstalige handleiding downloaden.
 
Promovendi die voorafgaand aan hun promotietraject niet aan de Universiteit Maastricht (UM) hebben gestudeerd ontvangen helaas geen alumni e-mailaccount. Voorwaarde is namelijk dat je een studenten e-mail account hebt gehad, promovendi maken gebruik van een medewerkers e-mailaccount tijdens hun promotietraject.
 
Stuur je vragen over je alumni e-mailaccount naar:  alumni[at]maastrichtuniversity[dot]nl.

Problemen met inloggen?
In het geval dat je je wachtwoord kwijt bent, of als je geen wachtwoord voor je UM-account hebt ontvangen, ga dan naar een ICTS' Front Office met een geldig paspoort/identiteitsbewijs of gebruik deze website om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

Is dit niet mogelijk, stuur dan een kopie van een geldig paspoort/identiteitsbewijs naar servicedesk-icts[at]maastrichtuniversity[dot]nl. Vermeld daarbij ook een telefoonnummer waarmee we je kunnen bereiken en een nieuw wachtwoord kunnen toekennen. Zorg ervoor dat je burgerservicenummer onherkenbaar is en vermeld op deze kopie dat hij alleen bedoeld is voor een wachtwoordwijziging aan de Universiteit Maastricht. Je moet een kopie van je paspoort toevoegen (voor verificatie) en een telefoonnummer om je te kunnen bereiken. Na het wijzigen van je wachtwoord, belt de ICTS Servicedesk namelijk om het nieuwe wachtwoord door te geven.

Diploma's, cijferlijsten en betalingsbewijzen

Alumni kunnen een kopie van hun diploma en/of je cijferlijst aanvragen via de volgende e-mail adressen van de betreffende faculteiten:

School of Business and Economics
 exams-sbe[at]maastrichtuniversity[dot]nl

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
 examslaw[at]maastrichtuniversity[dot]nl

Faculty of Arts and Social Sciences
 frontoffice-fasos[at]maastrichtuniversity[dot]nl of voor ESC students: https://fasos.esc.maastrichtuniversity.nl

Faculty of Health, Medicine and Life Sciences
 
examensfhml[at]maastrichtuniversity[dot]nl

Faculty of Humanities and Sciences
University College Maastricht
 richard.vos[at]maastrichtuniversity[dot]nl

Department of Data Science and Knowledge Engineering
 ellen.narinx[at]maastrichtuniversity[dot]nl

International Centre for Integrated Assessment & Sustainable Development
 ceren.pekdemir[at]maastrichtuniversity[dot]nl

Maastricht Graduate School of Governance
 mpp[at]maastrichtuniversity[dot]nl

TIER/Teachers Academy
 astrid.lamers[at]maastrichtuniversity[dot]nl

Maastricht Science Programme
 m.krause[at]maastrichtuniversity[dot]nl

Faculty of Psychology and Neuroscience
 fpn-examadmin[at]maastrichtuniversity[dot]nl

Betalingsbewijs
Ben je op zoek naar een bewijs van betaling of wil je weten hoe lang je ingeschreven hebt gestaan bij de UM, dan kun je terecht bij het Student Service Centre (SSC).

Neem contact op met het SSC via  study[at]maastrichtuniversity[dot]nl of telefonisch   +31 43 388 5388.

Universiteitsbibliotheek

Als alumnus ben je van harte welkom in de Universiteitsbibliotheek (UB). De UB heeft oog voor de informatiebehoefte van de alumnus van de Universiteit Maastricht. De wereld van de wetenschappelijke informatie verandert snel en kennis hierover wil de UB graag delen met afgestudeerden.

De UB biedt aan alumni de volgende services:

  • Toegang tot de bibliotheeklocaties in de binnenstad en Randwyck.
  • Uitleg ter plekke door de UB-medewerkers over de services die je kunt verwachten. 
  • ​Gebruik van alle papieren en elektronische* informatiebronnen in het gebouw, inclusief het Studielandschap.
  • De mogelijkheid om boeken te lenen.
  • De mogelijkheid om boeken en tijdschriften op te vragen uit het depot van de UB en tegen betaling uit andere bibliotheken (het zgn. interbibliothecair leenverkeer IBL).
  • Gratis deelname aan informatievaardighedenonderwijs van de UB, waaronder specifieke trainingen hoe te zoeken in gespecialiseerde databases. 

* Met deze geste aan alumni ondersteunt de UB het alumnibeleid van de UM. De meeste elektronische informatiebronnen zijn in verband met licenties niet beschikbaar vanuit thuis of elders maar vereisen een fysieke aanwezigheid in de UB.

 

Lidmaatschap
Om toegang te krijgen tot deze services vragen wij je om lid te worden van de UB.
Meer informatie vind je op de website van de UB https://library.maastrichtuniversity.nl/services/alumni/
Heb je vragen over het UB-lidmaatschap voor alumni? Neem contact op met Ask your librarian: http://umlib.nl/ayl

Alumni stropdas

Must have voor afgestudeerden

Het Universiteitsfonds Limburg heeft speciaal voor alumni van de Universiteit Maastricht een stropdas laten ontwikkelen. Dit kleinood symboliseert de trots. Ooit als student en nu als alumnus! De das met daarop de ster van Maastricht en "graduation cap" is een must bij universitaire gelegenheden of alumni bijeenkomsten en uiteraard correct draagbaar bij alle overige representatieve gelegenheden of je werk.

Het spreekt vanzelf dat deze das slechts selectief en enkel voor alumni beschikbaar is. En bij aankoop steun je het Alumni Fonds van het Universiteitsfonds Limburg. Alumni steunen hun universiteit immers bij het mogelijk maken van bijzondere wensen van haar onderzoekers en studenten.

Stropdas bestellen

De das kost €24,95 en is zowel in het blauw of rood te verkrijgen. Je kunt de das bestellen via e-mail:  alumni[at]maastrichtuniversity[dot]nl
Het bedrag graag overmaken naar: Universiteitsfonds Limburg/SWOL, IBAN: NL21 INGB 0653 6632 42.

UM SPORTS

UM alumni houden ook na hun afstuderen levenslang recht op een UM SPORT lidmaatschap en kunnen zo gebruik maken van de sportfaciliteiten van de Universiteit Maastricht tegen het alumni-tarief. Zo kun je je favoriete groepslessen, trainingen of cursus blijven volgen, trainen in de fitness of je aansluiten bij de UM Cycling en UM Running gemeenschap.

Op de website van UM SPORT vind je alle informatie over het sportprogramma, de verschillende lidmaatschappen en de tarieven. Kom naar de balie in het nieuwe Universitair Sport Centrum (P. Debyeplein 15 in Maastricht) om lid te worden en neem je studentnummer en betaalpas mee.

Studium Generale

Het Studium Generale organiseert lezingen, debatten, interviews, discussies, Science Cafés en korte collegereeksen over belangrijke wetenschappelijke en/of maatschappelijke ontwikkelingen en thema’s. Ook organiseert SG allerlei podiumactiviteiten, zoals pop- en wereldmuziekconcerten, cabaret- en theatervoorstellingen. De lezingen en debatten zijn meestal gratis, voor de podiumactiviteiten vraagt Studium Generale een kleine toegangsprijs.

  Alle informatie is te vinden op de SG website  .