• Alie de Boer in the top 5 of 'Science Talent of the Year'

15-05-2019

Food scientist Alie de Boer from the UM campus in Venlo is among the final five talented researchers who have a chance of winning the New Scientist title ‘Science Talent of the Year’.

• Project Minervalia

Minervalia: 177 km and 12,500 euros away from Maastricht

15-03-2019

A small book of great value, that is ‘Minervalia’. It is the oldest comedy book printed in Maastricht. Under the motto ‘culture from Maastricht belongs in Maastricht’, the Maastricht University Library and the Limburg University Fund/SWOL want to bring this rare publication back to its roots. That is why a special crowdfunding campaign has been started.

• ITEM’s Alexander Hoogenboom wins Ius Commune Prize

09-12-2016

Alexander Hoogenboom, scientific coordinator at ITEM, is the winner of the Ius Commune Prize of 2016. Alexander Hoogenboom won the 2016 Ius Commune Prize for his paper ‘In Search of a Rationale for the EU Citizenship Jurisprudence’. The prize was awarded at the 15th Ius Commune Conference on 24 November 2016.

• Het migratiebeleid staat kansen in de weg in de grensregio’s

01-12-2016

Migratierecht en -beleid gaan veelal uit van een eenheid: verblijf en ‘bezigheid’ — werk, studie/stage, onderzoek, et cetera — in één land. Maar diezelfde eenheid levert problemen op in de grensstreken. Niet zozeer voor EU-burgers, die het ‘recht op vrij verkeer’ hebben, maar wel voor zogenoemde ‘derdelanders’, grof gezegd mensen zonder EU, EER of Zwitserse nationaliteit.

Subscribe to News