• 26 Apr 15:30
    - 18:00
    Academic session

Ceremonial award

All bachelor graduates who received the official graduation date 30.09.2018; 31.10.2018; 30.11.2018; 31.12.2018; 31.01.2019 or 28.02.2019 are invited to attend the ceremonial awards of their degree.

• 1 May 14:00

Montesquieu research meeting with Sofie Wolf

During the meeting MI fellow Sofie will present her PhD research on "National parliaments in the EU: Comparing the participation of the Dutch and German parliaments in EU affairs".

• 3 May 10:50
    - 15:30
    Conference

Congress The future of judicial review

Congress for the inauguration of the Chair in European and Comparative Administrative Law and Procedure held by Prof. Mariolina Eliantonio.

• 3 May 14:00

PhD Conferral Mrs. Anna Pivaty, LL.M

“Criminal defence at the Police Station: A Comparative and Empirical Study”

• 6 May 11:00
    - 12:30

Green Impact: Student Auditors workshop

Do you dare to evaluate your professors and other UM staff on their sustainability performance? Do you want to contribute to a greener university? Become a Green Impact student auditor!

• 6 May 18:30
    Alumni meeting, Seminar

Fireplace talk on 40 years direct EP elections: Challenges and changes

Second meeting Alumni Circle European Law School / International Laws

In May, Europeans will elect their European representatives. These elections, which come at a particularly tumultuous time for the European Union, will mark the 40th anniversary of the direct elections to the European Parliament. Many in fact claim that the European Union is bound to change dramatically soon after the elections.

• 8 May 18:15

ITEM en Uhasselt lanceren hun interuniversitaire samenwerking

This event is only available in Dutch.

in aanwezigheid van de gouverneurs van de provincies Belgisch en Nederlands Limburg, de besturen van de Universiteit Hasselt en Maastricht University

Werken over de grens brengt belemmeringen met zich mee op het gebied van fiscaliteit en sociale zekerheid. Door het uitblijven van Europese regelgeving zijn zowel de actieve als de gepensioneerde werknemers en ondernemers die grensoverschrijdend tussen België en Nederland wonen en werken aan meer dan één rechtsstelsel overgeleverd. Die rechtsstelsels houden vaak geen rekening met de eigenheden van wonen en werken over de grens en zijn ook niet op elkaar afgestemd. Dit hindert de ontplooiing van grensoverschrijdende activiteiten én levert ingewikkelde juridische vraagstukken op.

Onderzoekers van de universiteiten van Hasselt en Maastricht slaan de handen in elkaar om deze knelpunten enerzijds onder de aandacht te brengen door het verrichten van gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek en anderzijds oplossingen aan beleidsmakers voor te leggen door het formuleren van aanbevelingen. Hierover zal ook worden gecommuniceerd naar het brede publiek via informatieve brochures.

• 9 May 14:00

PhD Conferral Mrs. Marieke J. Hopman, MA

“Looking at Law Through Children’s Eyes”

• 10 May 09:30
    - 18:30
    Seminar, Symposium

Symposium Medicijngebruik, agressie en juridische verantwoordelijkheid

Information only available in Dutch.

• 15 May 10:00

PhD Conferral Mrs. Elvira C. Loibl, LL.M

“The Transnational Illegal Adoption Market; A Criminological Study of the German and Dutch Intercountry Adoption Systems”

Subscribe to Events