Louise Verboeket en Jacobine van den Brink congres “Financieren in Netwerken”

Louise Verboeket en Jacobine van den Brink congres “Financieren in Netwerken”

Jacobine van den Brink en Louise Verboeket spreken over publieke prijsvraag tijdens drukbezocht congres “Financieren in Netwerken”.

Op 13 april 2017 vond in het Provinciehuis van de provincie Zuid-Holland het congres “Financieren in Netwerken” plaats. Op dit congres, met bijna 300 deelnemers uit de advocatuur, overheden en wetenschap, stonden nieuwe vormen van publieke financiering centraal.

Prof.mr. Jacobine van den Brink, hoogleraar Europees en nationaal bestuursrecht en Louise Verboeket, onderwijs- en onderzoeksmedewerker, beiden werkzaam bij de capgroep Publiekrecht van de Universiteit Maastricht, gaven tijdens dit congres twee interactieve workshops over de publieke prijsvraag.

Louise Verboeket gaat binnenkort van start met een promotieonderzoek naar de publieke prijsvraag. De publieke prijsvraag wint aan populariteit en inmiddels gaan er miljoenen euro’s aan overheidsgeld in om. Een voorbeeld van een publieke prijsvraag is “Het mooiste natuurgebied van Nederland”, een prijsvraag die in 2016 door de staatssecretaris van Economische Zaken werd uitgeschreven. Jacobine en Louise lieten zien dat het bij publieke prijsvragen – ondanks de hippere naamgeving – veelal gewoon om een aanbesteding of subsidie gaat met de daarbij behorende juridische kaders. Dit wordt door overheden echter niet altijd onderkend, hetgeen er bijvoorbeeld toe leidt dat ten onrechte geen rechtsbescherming aan deelnemers aan publieke prijsvragen wordt geboden.

Klik hier voor meer informatie.