Prof. Susan Rutten per 1 mei benoemd tot bijzonder hoogleraar Islamitisch Familierecht in een Europese Context

Prof. Susan Rutten per 1 mei benoemd tot bijzonder hoogleraar Islamitisch Familierecht in een Europese Context

Het College van Bestuur heeft, op voordracht van de faculteit, Prof. mr.dr. Susan Rutten per 1 mei 2016 benoemd tot bijzonder hoogleraar Islamitisch Familierecht in een Europese Context (0,2 fte). De leerstoel valt onder de capgroep Privaatrecht.

Met deze leerstoel wil de faculteit ervoor zorgen dat de expertise en het onderwijs op het vlak van Islamitisch familierecht voor de UM behouden blijft en dat het profiel van de UM op dit vlak wordt versterkt door wetenschappelijk onderzoek en door het ontwikkelen van innovatieve onderwijsinitiatieven, waarbij de praktijk wordt gecombineerd met een academisch profiel.

Susan Rutten zal een actieve (coördinerende) rol vervullen in het verder ontwikkelen van de cursussen over multiculturalisme en recht en over het Islamitisch recht in Europa. Ze zal onderzoek verrichten naar de rol van het Islamitisch recht in Europa, ze zal een sleutelrol vervullen bij het ontwikkelen van het onderzoeksbeleid op dit vlak en ze zal promovendi begeleiden die onderzoek doen naar dit onderwerp. Tevens zal ze deelnemen aan de diverse onderzoeksprogramma’s waarin het familierecht een rol speelt, zoals het Maastricht Centre for Citizenship, Migration and Development (MACIMIDE), ITEM en de onderzoeksschool Ius Commune.