4 UM onderzoekers geselecteerd voor de YERUN Researcher Mobility Awards

4 UM onderzoekers geselecteerd voor de YERUN Researcher Mobility Awards Het Young European Research Universities Network (YERUN) heeft de uitslag van de selectie voor de eerste Researcher Mobility Awards (RMA's) bekend gemaakt. Vier onderzoekers van de Universiteit Maastricht behoren tot de 26 gekozen kandidaten en zullen 1-2 weken onderzoek doen aan één van de 18 partner universiteiten binnen YERUN.

De YERUN Researcher Mobility Awards (RMA's) zijn één van de strategische acties van YERUN, gericht op het ondersteunen van onderzoekssamenwerking binnen het YERUN netwerk. De aanmeldingsperiode voor academici en onderzoekers werd op 01.11.2017 geopend en sloot een maand later. Uit 142 aanmeldingen zijn uiteindelijk 26 kandidaten gekozen op basis van onder andere de kwaliteit van het onderzoeksvoorstel en concrete ideeën voor toekomstige samenwerking en publicaties.

Vanuit de Universiteit Maastricht zijn de volgende kandidaten geselecteerd:

Naam UM onderzoeker

YERUN host instelling

Kay Deckers

University of Eastern Finland (Finland)

Dean Paes

University Pompeu Fabra (Spain)

Jeroen Habets

University of Bremen (Germany)

Samaneh Ghazanfari

Linköpings University (SwedenEveneens zal de Universiteit Maastricht twee onderzoekers van de University of Eastern Finland en de University of Konstanz, in haar onderzoeksteams verwelkomen.

Bezoek de website voor meer informatie.