Bachelor

Rechtsgeleerdheid

De toekomst heeft rechten!

Uitdagend, midden in de maatschappij en gericht op het ontwikkelen van alle competenties voor de succesvolle juridische professional in de 21e eeuw. Zo leer je het recht in Maastricht. Je leert om op een bijzondere manier naar de maatschappij te kijken en verdiept je in belangrijke maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid, migratie, veiligheid en technologie. Dat doe je in kleine onderwijsgroepen en onder begeleiding van een persoonlijke mentor. Het werken aan je eigen portfolio vormt de rode draad in je hele studie.
De informele sfeer en het contact met je docenten maken het studeren in Maastricht een bijzondere ervaring. Bovendien studeer je in de meest Europese stad van Nederland!

Lees meer over:

 De inhoud van de opleiding
 De vakken
 Aanmelden

Wist je dat het eerste jaar van de opleidingen Rechtsgeleerdheid en Fiscaal Recht gelijk zijn? Je kunt dus na het eerste jaar nog switchen.

 

Bachelor Open Dag

Ervaar de Universiteit Maastricht: leer meer over de meest internationale universiteit van Europa, kom alles te weten over de opleiding van jouw keuze en ontdek onze mooie stad. De volgende Bachelor Open Dag vindt plaats op 5 februari 2022.

Vraag het aan een student

Fleur

Maak kennis met Fleur, onze student ambassadeur voor de bachelor Rechtsgeleerdheid.

Op Instagram deelt zij haar ervaringen met haar opleiding en leven in Maastricht. Volg haar voor een inkijkje in misschien wel jouw toekomst!

Heb je vragen over de bachelor Rechtsgeleerdheid of over het (studenten)leven in Maastricht? Stuur Fleur dan een DM op Instagram, zij helpt je graag met je studiekeuze, net zoals de vorige ambassadeur haar heeft geholpen.

 Volg Fleur op Instagram en stel haar je vragen

On Campus Verdiepingsdag

Students going the extra mile

Ervaar hoe het is om één dag rechtenstudent te zijn. Je neemt deel aan een onderwijsgroep en maakt zo alvast kennis met het onderwijssysteem. Je wordt begeleid door ouderejaars studenten die je de belangrijkste locaties zoals de universiteitsbibliotheek, de collegezalen en de mensa laten zien. Zij beantwoorden ook graag al je vragen over studeren en het studentenleven in Maastricht.

Meld je aan voor de verdiepingsdag >>

De Toekomst Heeft Rechten

Europa bevindt zich op een kruispunt. Er is grote behoefte aan gemotiveerde jongeren met een gedegen kennis van belastingrecht en Europese rechtssystemen en de capaciteiten om als fiscaal jurist op regionaal, nationaal en internationaal niveau te kunnen werken.

Heeft jouw toekomst rechten? Rechtsgeleerdheid studeren in Maastricht is een stap in de goede richting!

Lees meer op Detoekomstheeftrechten.nl

Studeren aan de rechtenfaculteit

Bachelor Rechtsgeleerdheid

Bekijk deze video en ontdek waarom je moet kiezen voor rechten studeren in Maastricht. Hoe is het om daadwerkelijk aan onze faculteit te studeren? Bevalt de sfeer, het Probleem Gestuurd Onderwijs (PGO) en hoe zit het met de studiebelasting? Heb je de mogelijkheid om op exchange te gaan? Studenten Rechtsgeleerdheid vertellen!

 Bekijk ook deze video waarin onze studentambassadeurs vertellen over PGO.

UM zesde beste jonge universiteit ter wereld

Times Higher Education 'Young Universities' 2020
  • Ik vind het heel fijn om te participeren in mijn onderwijs. Alleen maar blokken, daar wordt niemand vrolijk van
    Janine Theunissen

Virtuele Open Dag

Benieuwd naar onze andere opleidingen, of wil je:

  • Een virtuele tour door onze gebouwen
  • Tips over het studentenleven in Maastricht
  • Verhalen van studenten

Ga dan naar de website van onze Virtual Open Day >>>

Honours programma

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt een honours programma aan studenten die aantonen dat ze uitblinken in hun studie. Het is een extra-curriculair programma dat je 25 ECTS oplevert, gedurende een periode van twee jaar. Het combineert projectwerk en een persoonlijk leiderschapstraject.

 Lees meer over het Bachelor Honours Programme (English)

Agenda