Bachelor

Rechtsgeleerdheid

De toekomst heeft rechten!

Uitdagend, midden in de maatschappij en gericht op het ontwikkelen van alle competenties voor de succesvolle juridische professional in de 21e eeuw. Zo leer je het recht in Maastricht. Je leert om op een bijzondere manier naar de maatschappij te kijken en verdiept je in belangrijke maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid, migratie, veiligheid en technologie. Dat doe je in kleine onderwijsgroepen en onder begeleiding van een persoonlijke mentor. Het werken aan je eigen portfolio vormt de rode draad in je hele studie.
De informele sfeer en het contact met je docenten maken het studeren in Maastricht een bijzondere ervaring. Bovendien studeer je in de meest Europese stad van Nederland!

Lees meer over:

 De inhoud van de opleiding
 De vakken
 Aanmelden

Wist je dat het eerste jaar van de opleidingen Rechtsgeleerdheid en Fiscaal Recht gelijk zijn? Je kunt dus na het eerste jaar nog switchen.

 

Online bachelor events

LAW_VVR_Online.jpg

Wil je weten hoe het is om rechten te studeren in Maastricht? We kunnen je op verschillende manieren meer vertellen over onze opleidingen. Chat bijvoorbeeld met een van onze studentambassadeurs, zij vertellen je graag meer over hun studie en het studentenleven in Maastricht. Bezoek een van de komende live voorlichtingssessies of kijk een van onze interessante webinars terug. Je kunt ook een persoonlijke afspraak maken met een van onze studievoorlichters.

 Bekijk alle online bachelor events

Alles nog eens rustig nalezen?

In onze brochure vind je alle informatie over de inhoud, de onderwijsvorm, de vakken en de baanmogelijkheden nog eens op een rij. Handig om op te slaan of door te sturen.

De Toekomst Heeft Rechten

Europa bevindt zich op een kruispunt. Er is grote behoefte aan gemotiveerde jongeren met een gedegen kennis van belastingrecht en Europese rechtssystemen en de capaciteiten om als fiscaal jurist op regionaal, nationaal en internationaal niveau te kunnen werken.

Heeft jouw toekomst rechten? Fiscaal Recht studeren in Maastricht is een stap in de goede richting!

Lees meer op Detoekomstheeftrechten.nl

Law_De Toekomst Heeft Rechten

Studeren aan de rechtenfaculteit

Bachelor Rechtsgeleerdheid

Bekijk deze video en ontdek waarom je moet kiezen voor rechten studeren in Maastricht. Hoe is het om daadwerkelijk aan onze faculteit te studeren? Bevalt de sfeer, het Probleem Gestuurd Onderwijs (PGO) en hoe zit het met de studiebelasting? Heb je de mogelijkheid om op exchange te gaan? Studenten Rechtsgeleerdheid vertellen!

 Bekijk ook deze video waarin onze studentambassadeurs vertellen over PGO.

UM zesde beste jonge universiteit ter wereld

Times Higher Education 'Young Universities' 2020

Bachelor Honours Programme

Law_rechten_universiteit_29052018_014.jpg

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt een honours programme aan studenten die aantonen dat ze uitblinken in hun studie. Het is een extra-curriculair programma dat je 25 ECTS oplevert, gedurende een periode van twee jaar. Het combineert projectwerk en een persoonlijk leiderschapstraject.

Lees meer over het Bachelor Honours Programme (English) >>>

  • Ik vind het heel fijn om te participeren in mijn onderwijs. Alleen maar blokken, daar wordt niemand vrolijk van
    Janine Theunissen

Virtuele Open Dag

Benieuwd naar onze andere opleidingen, of wil je:

  • Een virtuele tour door onze gebouwen
  • Tips over het studentenleven in Maastricht
  • Verhalen van studenten

Ga dan naar de website van onze Virtual Open Day >>>

Agenda

Je keuze gemaakt?

Is Rechtsgeleerdheid de juiste opleiding voor jou? Meld je dan nu aan!