Bachelor

Fiscaal Recht

Hoe kan je welvaart eerlijk verdelen in een samenleving? Hoe zorg je ervoor dat belastingen niet in de weg staan van internationale handel en investeringen, maar dat grote bedrijven hun verplichtingen ook niet kunnen ontlopen? Zijn lage belastingen op elektrische auto’s een goed idee om milieuvervuiling tegen te gaan? Als je dit soort vragen boeiend vindt dan is de bachelor Fiscaal Recht misschien iets voor jou. Vanwege het groeiende belang van Europese regelgeving leer je in deze dynamische opleiding ook veel over de internationale aspecten van het recht. Dat doe je door bijvoorbeeld te onderzoeken waar je belasting moet betalen als je in Nederland woont, maar in Duitsland werkt. Je werkt in kleine groepen aan relevante (fiscale) onderwerpen en krijgt daarmee alle essentiële juridische vaardigheden zoals pleiten, bemiddelen, onderhandelen en schrijven onder de knie. Daarnaast is er volop aandacht voor 21e eeuwse persoonlijke vaardigheden zoals strategisch en analytisch denken, luisteren, samenwerken, en het gebruik van nieuwe technologie. Dit bereidt je voor op je toekomstige werk als fiscaal jurist op regionaal, nationaal en internationaal niveau, zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid.

Kortom, een moderne, dynamische opleiding in inhoud en vaardigheden die je een bijzonder goede start biedt richting de arbeidsmarkt!

Lees meer over:

 De inhoud van de opleiding
 De vakken
 Aanmelden

Wist je dat het eerste jaar van de opleidingen Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid gelijk zijn? Je kunt dus na het eerste jaar nog switchen.

Online bachelor events

LAW_VVR_Online.jpg

Wil je weten hoe het is om rechten te studeren in Maastricht? We kunnen je op verschillende manieren meer vertellen over onze opleidingen. Chat bijvoorbeeld met een van onze studentambassadeurs, zij vertellen je graag meer over hun studie en het studentenleven in Maastricht. Bezoek een van de komende live voorlichtingssessies of kijk een van onze interessante webinars terug. Je kunt ook een persoonlijke afspraak maken met een van onze studievoorlichters.

 Bekijk alle online bachelor events

De Toekomst Heeft Rechten

Europa bevindt zich op een kruispunt. Er is grote behoefte aan gemotiveerde jongeren met een gedegen kennis van belastingrecht en Europese rechtssystemen en de capaciteiten om als fiscaal jurist op regionaal, nationaal en internationaal niveau te kunnen werken.

Heeft jouw toekomst rechten? Fiscaal Recht studeren in Maastricht is een stap in de goede richting!

Lees meer op Detoekomstheeftrechten.nl

Law_De Toekomst Heeft Rechten

Studenten over de opleiding Fiscaal Recht

Het probleemgestuurd onderwijs in kleine onderwijsgroepen en de persoonlijke aandacht zijn enkele kenmerken van deze opleiding die onze studenten erg waarderen. Maar ook het uitstekende toekomstperspectief en het feit dat deze opleiding een van de beste fiscale studies is maakt dat zij heel tevreden zijn met hun opleiding.

 Bekijk ook deze video waarin onze studentambassadeurs vertellen over PGO.

UM zesde beste jonge universiteit ter wereld

Times Higher Education 'Young Universities' 2020

Bachelor Honours Programme

Law_rechten_universiteit_29052018_014.jpg

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt een honours programme aan studenten die aantonen dat ze uitblinken in hun studie. Het is een extra-curriculair programma dat je 25 ECTS oplevert, gedurende een periode van twee jaar. Het combineert projectwerk en een persoonlijk leiderschapstraject.

Lees meer over het Bachelor Honours Programme (English) >>>

  • Door dit onderwijssysteem leer je echt breder nadenken. En het hoeft niet altijd goed of fout te zijn
    Amaal Mohmoud

Virtual Open Day - Fiscaal Recht

Benieuwd naar onze andere opleidingen, of wil je:

  • Een virtuele tour door onze gebouwen
  • Tips over het studentenleven in Maastricht
  • Verhalen van studenten

Ga dan naar de website van onze Virtual Open Day >>>

 

Agenda