Rechtsgeleerdheid

Rankings & erkenning

 • Bachelor Rechtsgeleerdheid op 5e plaats in Keuzegids Universiteiten 2019

  De scores van de bachelor Rechtgeleerdheid in de Keuzegids Universiteiten 2019 laten zien dat studenten waardering hebben voor het programma en de praktijkgerichte aanpak van deze opleiding. 

  Hier lees je hoe we scoren op de geëvalueerde categorieën:

  Boven landelijk gemiddelde Landelijk gemiddelde Onder landelijk gemiddelde
  Programma (+) Docenten (0) Survival 1e jaar (-)
  Praktijkgerichtheid (+) Expertoordeel (0) Wetenschappelijke vorming (-)
    Toetsing (0) Faciliteiten (-)
      Studeerbaarheid (-)
      Contacturen (-)

  De Keuzegids Universiteiten stelt een ranking op van alle Nederlandse bacheloropleidingen, gebaseerd op de uitkomsten van de Nationale Studenten Enquête, in combinatie met expertoordelen in visitatierapporten bij de opleidingsaccreditatie. De Keuzegids Universiteiten wordt jaarlijks gepubliceerd door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie. Het is een onafhankelijke gids, die je helpt bij het vergelijken van alle geaccrediteerde bacheloropleidingen in Nederland. 

   Lees meer op de keuzegids website   

 • UM Rechtenfaculteit op 46e plaats in de THE World University Rankings 2019 for Law

  THE Law

  Met trots vermelden wij dat onze faculteit van de 61e naar de 46e plaats is geklommen in de 2019 Times Higher Education (THE) World University Rankings for LAW. De faculteit stijgt bovendien tien plaatsen in de ranking van European law faculteiten; van de 26e plaats in 2018 naar de 16e plaats in 2019.

  De THE Subject Rankings zijn een afgeleide van de THE World University Rankings, waarin instellingen worden beoordeeld op dertien indicatoren op het gebied van onderwijs, onderzoek, kennistransfer en internationalisering. Kijk voor het complete overzicht van de resultaten op de THE subject rankings page 'in de top 25 van juridische faculteiten in Europa'

 • 88% van de studenten Rechtsgeleerdheid raadt dit programma aan

  De bachelor Rechtsgeleerdheid wordt goed beoordeeld op de onderdelen Inrichting van de opleiding (80%), Onderwijs (60%) en Toetsing (74%).

  Elseviers beste studies gids wordt een keer per jaar gepubliceerd door het tijdschrift Elsevier. Het bevat beoordelingen van studenten over onderwijs, contacturen, faciliteiten, structuur, instructeurs, beoordelingsmethoden en organisatie & communicatie binnen de studie. De ranking is grotendeels gebaseerd op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête.

  Uitgelicht:

  88% van de studenten zou deze opleiding aanbevelen aan anderen
  80% van de studenten zijn tevreden over de inrichting van de opleiding
  67% van de studenten is tevreden over de toetsing

  Ga naar de Elsevier Beste Studies website voor meer informatie.

 • UM vijfde beste jonge universiteit ter wereld

  De Universiteit Maastricht staat in 2018 op de vijfde plek in de Times Higher Education (THE) ‘200 under 50’ ranking van beste jonge universiteiten ter wereld.  De UM is er trots op dat haar inspanningen, onder meer op internationaliseringsgebied, zijn beloond in deze ranking. Daarnaast staat de UM in de top-10 (op de zevende plaats) van de QS ‘Top 50 under 50’ uit 2016; als hoogste van alle Europese universiteiten. Deze speciale rankings voor jonge universiteiten laten zien welke universiteiten naar verwachting in de toekomst tot de wereldtop behoren.

   Ga naar de THE '200 under 50’  
   Ga naar de QS ‘Top 50 under 50’