Master

Staats- en Bestuursrecht

Ben je maatschappelijk geïnteresseerd? Vraag je je weleens af op welke manier de overheid in het maatschappelijk leven ingrijpt om haar doelen te verwezenlijken, bijvoorbeeld op het gebied van zorg, milieu, migratie, omgeving, onderwijs, belastingen, politie en defensie en openbare orde en veiligheid? Dan is de specialisatie Staats- en Bestuursrecht beslist iets voor jou. Centraal in deze opleiding staat het vak Overheid in Opdrachten. Samen met je medestudenten werk je aan de oplossing van maatschappelijke en actuele vraagstukken met een grote staats- en bestuursrechtelijke component. Je kijkt daarbij ook naar de snijvlakken waar je in de praktijk vaak tegenaan loopt, namelijk het privaatrecht en het Europese en internationale recht. Zo blijf je competenties en vaardigheden verder ontwikkelen zoals levenslang leren, presenteren, schrijven van betogen of (beleids)nota’s, debatteren, pleiten, en het oplossen van kwesties waar de samenleving mee worstelt. Kortom: maatschappelijk relevant, analytisch en oplossingsgericht, en uniek qua opzet.

Opleidingsvideo

Vraag het onze studentambassadeurs

Ben je benieuwd hoe het is om rechten te studeren? Chat met onze studentambassadeurs, zij vertellen je graag meer over hun studie en het studentenleven in Maastricht.

Master Open Dag Maart 2019

Geef je carrière een kickstart op onze Master Open Dag

Ervaar de Universiteit Maastricht: leer meer over de meest internationale universiteit van Europa, kom alles te weten over de opleiding van jouw keuze en ontdek onze mooie stad.

 Meld je aan voor de volgende Master Open Dag

Agenda

Law @ social media