Master

Handels- en Ondernemingsrecht

De internationalisering van het bedrijfsleven zet verder door, grenzen vervagen. Vanzelfsprekend kijk je in deze specialisatie ver over de landsgrenzen heen. Naast ruime aandacht voor privaatrecht, (onontbeerlijk voor de rechtspraktijk) ligt er een duidelijk accent op de Europese en internationale aspecten van het handels- en ondernemingsrecht. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als turboliquidaties, perverse incentives (shareholders versus board members) en grensoverschrijdende commerciële transacties. Het programma wordt deels ingevuld door buitenlandse docenten en ook is er een directe kennisuitwisseling met verschillende faculteiten in Europa. Naast de kernthema’s van het vakgebied is er ook aandacht voor vraagstukken op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Lees meer over:
 De inhoud van de opleiding
 De vakken
 De toelatingseisen

Stel je vraag aan een student

Law_MA_ambassadeur_InkeBours_Handelsenondernemingsrecht.png

Maak kennis met Inke, onze student ambassadeur voor Handels- en Ondernemingsrecht.

Op Instagram deelt zij haar ervaringen met haar opleiding en leven in Maastricht. Volg haar voor een inkijkje in misschien wel jouw toekomst!

Heb je vragen over de master Handels- en Ondernemingsrecht of over het (studenten)leven in Maastricht? Stuur Inke dan een DM op Instagram, zij helpt je graag met je studiekeuze, net zoals de vorige ambassadeur haar heeft geholpen.

 Volg Inke op Instagram en stel haar je vragen

Informatie events

Heb je interesse in een van onze masterprogramma's? Wij bieden je een ruim aanbod aan voorlichtingen aan en één op één contact met studenten en stafleden. Kom alles te weten over rechten studeren en het studentenleven in Maastricht!

Opleidingsvideo

Waarom is deze opleiding een goede keuze als je straks een togaberoep wilt uitoefenen? En wat vinden studenten van deze opleiding er eigenlijk van? In deze video leggen zij het uit.

Agenda