Master

Algemeen Programma

Het Algemeen Programma binnen de Master Nederlands recht geeft je de mogelijkheid om een eigen invulling te geven aan je master. Je stelt naar eigen inzicht je programma samen: je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit een 60-tal keuzeblokken en kiest dus niet voor een specialisatie in privaatrecht, staats- en bestuursrecht, handels- en ondernemingsrecht of strafrecht. De voorwaarden in het kader van het Algemeen Programma zijn het volgen van het verplichte blok Rechtshandeling en Overeenkomst, het volgen van minimaal één blok op het terrein van Europees Recht, Internationaal Recht of Rechtsvergelijking en het volgen van minimaal vijf blokken uit de Master Nederlands Recht (zie ook onderstaande paragraaf).

Voor de specifieke voorwaarden m.b.t. de inhoud van het Algemeen Programma, raadpleeg de OER.

Agenda

Geen aankomende evenementen
  • RT @Miottoluc: Next week's Maastricht Law and Philosophy Seminar @lawinmaastricht
   Come if you are around!
   https://t.co/cdvpzWqp0s

   21 uur 20 min geleden
  • Foto door Maastricht University Faculty of Law

   Maastricht team in the semi-final of the René Cassin moot court competition:

   This year’s team was composed of Salomé Grenet-Prechner, Mathilde Chignesse, and Lisa Beckers. The judges pointed out the very good quality of their arguments and the outstanding eloquence of the pleaders. The team managed to qualify to the semi-final of the competition and finished with a nice place of 16th out of 52 teams. Their coach, Pauline Melin, and the Faculty are proud of them. Congratulations girls!

   2 dagen 3 uur geleden
  • Foto door Maastricht University Faculty of Law

   De sollicitatieprocedure voor de Opleidingscommissies van Nederlands Recht, European Law School en Fiscaal recht is weer van start gegaan. De faculteit is op zoek naar studenten die in het academisch jaar 2019/2020 met energie en enthousiasme aan de slag willen gaan als studentenvertegenwoordiger.

   Wil jij een steentje bijdragen aan de studenten-input? Heb jij goede ideeën over het onderwijs aan de faculteit? Of ben jij enthousiast om in bredere zin mee te denken over het beleid van de faculteit? Bezit jij het vermogen om die ideeën gestructureerd en helder uit een te zetten en hier ook naar te handelen? Dan is een plaats in een van de Opleidingscommissies (OC) van onze faculteit misschien iets voor jou!
   Schroom dan niet en solliciteer! Stuur jouw motivatiebrief en Curriculum Vitea vóór 22 aprila.s. naar het bijbehorende e-mailadres van de Opleidingscommissie waar jij voor solliciteert.

   Voor de OC Nederlands Recht: oc-nederlandsrecht[at]maastrichtuniversity[dot]nl

   Voor de OC European Law School: oc-els[at]maastrichtuniversity[dot]nl

   Voor de OC Fiscaal Recht: oc-fiscaalrecht[at]maastrichtuniversity[dot]nl

   Voor extra inlichtingen kun je je richten tot bovenstaande e-mailadressen van de OC’s en dezebijlage.

   - - - - -

   As from this week the Faculty of Law starts the application procedure for the education committees. For the academic year 2019/2020, we are looking for student members who are enthusiastic and want to participate in faculty matters.

   Does that sound like a job for you? Don’t hesitate and apply for one of the vacancies!
   Send in your resume (CV) and letter of motivation before 22 April to the education committee that you want to apply for:

   For OC Dutch Law: oc-nederlandsrecht[at]maastrichtuniversity[dot]nl
   For OC ELS: oc-els[at]maastrichtuniversity[dot]nl
   For OC Tax Law: oc-fiscaalrecht[at]maastrichtuniversity[dot]nl

   Attention: official documents at the faculty are usually in Dutch. Passive knowledge of Dutch therefore is a recommendation.

   For further inquiries, please contact one of the e-mails above.

   2 dagen 9 uur geleden