Forensica, Criminologie en Rechtspleging

In de master Forensica, Criminologie en Rechtspleging (FCR) staat een interdisciplinaire benadering van misdaad en strafrechtspleging centraal. Vanuit verschillende disciplines wordt naar criminaliteit, criminaliteitsbestrijding, bewijsgaring en de ontwikkelingen in het straf(proces-)recht gekeken. Waar komt crimineel gedrag uit voort? Hoe kan de betrouwbaarheid van een getuigenverklaring worden getoetst? Wat is de bewijswaarde van DNA? Hoe komen rechters tot hun beslissingen? Wat is de betekenis van de forensische wetenschappen, zoals de forensische psychologie en de forensische geneeskunde, voor de strafrechtelijke opsporing en bewijsvoering?

Lees meer over:
De inhoud van de opleiding
De vakken
De toelatingseisen

Studeer je liever in het Engels? Wij bieden ook de Master Forensics, Criminology and Law (FCL) aan. Deze - volledig Engelstalige - masteropleiding is qua inhoud iets anders ingericht dan de Nederlandstalige FCR.

De UM Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt een breed aanbod aan bachelor- en masteropleidingen. Meer weten over onze programma's? Download de brochure voor meer informatie over de opleidingen, loopbaanperspectieven en toelatingseisen van onze opleidingen.

Law_MA_ambassadeur_Marlissa_FCR.jpg

Maak kennis met Marlissa, onze student ambassadeur voor Forensica, Criminologie en Rechtspleging.

Op Instagram deelt zij haar ervaringen met haar opleiding en leven in Maastricht. Volg haar voor een inkijkje in misschien wel jouw toekomst!

Heb je vragen over de master Forensica, Criminologie en Rechtspleging of over het (studenten)leven in Maastricht? Stuur Marlissa dan een DM op Instagram, zij helpt je graag met je studiekeuze, net zoals de vorige ambassadeur haar heeft geholpen.

Volg Marlissa op Instagram en stel haar je vragen

De Toekomst Heeft Rechten!

Hoe verklaar je crimineel gedrag? Wat is de bewijswaarde van DNA? Hoe komt een rechter tot een beslissing? Dit en meer komt aan de orde in deze boeiende en interdisciplinaire opleiding.

Over de opleiding

Wat maakt deze master zo interdisciplinair en uniek in Nederland? En hoe sluit deze opleiding aan bij de hedendaagse ontwikkelingen?

Bekijk de video en kom erachter waarom deze master zo interessant is.

UM zesde beste jonge universiteit ter wereld

Times Higher Education 'Young Universities' 2020
  • This programme gives you the opportunity to see law from different angles
    Xavier Stassen, Forensica, Criminologie en Rechtspleging