Forensica, Criminologie en Rechtspleging

In de master Forensica, Criminologie en Rechtspleging (FCR) staat een interdisciplinaire benadering van misdaad en strafrechtspleging centraal. Vanuit verschillende disciplines wordt naar criminaliteit, criminaliteitsbestrijding, bewijsgaring en de ontwikkelingen in het straf(proces-)recht gekeken. Waar komt crimineel gedrag uit voort? Hoe kan de betrouwbaarheid van een getuigenverklaring worden getoetst? Wat is de bewijswaarde van DNA? Hoe komen rechters tot hun beslissingen? Wat is de betekenis van de forensische wetenschappen, zoals de forensische psychologie en de forensische geneeskunde, voor de strafrechtelijke opsporing en bewijsvoering?

Studeer je liever in het Engels? Wij bieden ook de Master Forensics, Criminology and Law (FCL) aan. Deze - volledig Engelstalige - masteropleiding is qua inhoud iets anders ingericht dan de Nederlandstalige FCR.

Vraag het onze studentambassadeurs

Ben je benieuwd hoe het is om rechten te studeren? Chat met onze studentambassadeurs, zij vertellen je graag meer over hun studie en het studentenleven in Maastricht.

Wat maakt deze master zo interdisciplinair en uniek in Nederland? En hoe sluit deze opleiding aan bij de hedendaagse ontwikkelingen?

Bekijk de video en kom erachter waarom deze master zo interessant is.

• This programme gives you the opportunity to see law from different angles
    Xavier Stassen, Forensica, Criminologie en Rechtspleging

Calendar