Bachelor

Geneeskunde

Ben je van jongs af aan al gefascineerd door het idee mensen beter te kunnen maken? Ben je nieuwsgierig, kun je goed met mensen omgaan en in teams werken? Dan is Geneeskunde in Maastricht misschien iets voor jou. Deze studie is vanaf het begin praktijkgericht, je komt dus al vroeg in aanraking met echte patiënten. In het Skillslab leer je medische vaardigheden maar ook bijvoorbeeld het voeren van slecht-nieuwsgesprekken. Dit doe je door te oefenen met (en op) medestudenten en acteurs die voor patiënt spelen. Na de bachelor stroom je vrijwel altijd door naar de driejarige master Geneeskunde. Daarna kun je als arts-assistent aan de slag in een ziekenhuis, waar je wordt opgeleid tot specialist. Je vindt dan makkelijk een baan in de gezondheidszorg, want in Nederland worden er niet meer artsen opgeleid dan nodig zijn.

 

Je zit in 5 of 6 vwo, je weet al welke opleiding je wilt gaan volgen, en je bent al naar onze Open Dag geweest. Nu wil je nog een stapje verder: ervaren wat de studie in de praktijk inhoudt. Bezoek dan een Experience Day. Je volgt proefcolleges en ontdekt hoe het is om met anderen samen te werken in een onderwijsgroep. Daarnaast kun je vragen stellen aan docenten en studenten en krijg je een beter beeld van studeren in Maastricht.

Meer over Medicijnen op onze Virtuele Open Dag.

Kijk of studeren bij ons iets voor jou is. Onze virtuele open dag biedt je:

 • Een virtuele tour door onze gebouwen
 • Tips over het studentenleven in Maastricht
 • Verhalen van studenten

Doe de virtuele tour

 • Het studieprogramma in Maastricht is het leukste en meest enthousiasmerende dat je waar dan ook zult vinden.
  Tanguy Dewaele (België), Geneeskunde
 • Ik heb voor Geneeskunde in Maastricht gekozen, vanwege de praktijkgerichte instelling. Je leert hier al vroeg hoe je zo goed mogelijk medische informatie kunt verzamelen
  Mark Pater, Geneeskunde

Agenda

UM vijfde beste jonge universiteit ter wereld

Times Higher Education '200 Under 50' 2018

News

 • Via transparantie naar eerlijke medicijnprijzen

  maandag, november 5, 2018

  Hoe transparant is jouw universiteit? Dat is het thema van de Access to Medicines Week van dit jaar, georganiseerd door de geneeskundestudenten Charlotte Menart, Victoria Defelippe en Anja Wiemers. 

  Lees verder
 • Gouden medaille voor judoka Lisa Müllenberg

  Goud voor judoka Lisa Müllenberg

  woensdag, mei 30, 2018
  Lees verder
 • Team Maastricht wint nationale geneeskundewedstrijd

  Team Maastricht wint landelijke geneeskundewedstrijd

  woensdag, mei 24, 2017

  Zaterdag 13 mei vond de zesde editie plaats van de RFC, de grootste interfacultaire geneeskundewedstrijd van Nederland. Het team van Maastricht werd eerste en sleep de titel ‘beste medische faculteit in de wacht.

  Lees verder