Bachelor

Geneeskunde

Ben je van jongs af aan al gefascineerd door het idee mensen beter te kunnen maken? Ben je nieuwsgierig, kun je goed met mensen omgaan en in teams werken? Dan is Geneeskunde in Maastricht misschien iets voor jou. Deze studie is vanaf het begin praktijkgericht, je komt dus al vroeg in aanraking met echte patiënten. In het Skillslab leer je medische vaardigheden maar ook bijvoorbeeld het voeren van slecht-nieuwsgesprekken. Dit doe je door te oefenen met (en op) medestudenten en acteurs die voor patiënt spelen. Na de bachelor stroom je vrijwel altijd door naar de driejarige master Geneeskunde. Daarna kun je als arts-assistent aan de slag in een ziekenhuis, waar je wordt opgeleid tot specialist. Je vindt dan makkelijk een baan in de gezondheidszorg, want in Nederland worden er niet meer artsen opgeleid dan nodig zijn. Lees meer >

 

Andere opleidingen die interessant voor je zijn:
 Biomedical Sciences
 Gezondheidswetenschappen

Online voorlichtingsactiviteiten

Online voorlichtingsactiviteit voor nieuwe studenten van de Universiteit Maastricht

Vanwege het coronavirus kun je ons op dit moment helaas niet op de campus in Maastricht bezoeken, maar je kunt nog op allerlei online manieren antwoorden op je vragen krijgen en een beeld krijgen van hoe het is om aan de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences te studeren. Er is voor elke opleiding een student waarmee je kunt chatten, een Virtuele Open Dag die je kunt bezoeken (inclusief een 360-graden vieruele tour), en we zijn op dit moment ook een online Experience Day aan het organiseren.

 Bekijk wat er allemaal is aan online voorlichtingsactiviteiten!

Vraag het aan een student

Maak kennis met Warren: de studentambassadeur voor de bachelor Geneeskunde.
Op Instagram deelt hij zijn ervaringen met zijn opleiding en zijn leven in Maastricht. Volg hem voor een blik vooruit in jouw eventuele toekomst!

En als je vragen hebt over de inhoud van de bachelor Geneeskunde en/of over het (studenten)leven in Maastricht, neem dan contact op met Warren via zijn Instagram account; hij helpt je graag met je studiekeuze, zoals zijn voorganger hem heeft geholpen met de zijne.

Je hebt waarschijnlijk ook vragen over aanmelding, toelating, inschrijven, selectieprocedures, et cetera. Vanzelfsprekend heeft alleen de universiteit de expertise en authoriteit om deze vragen te beantwoorden. Stel deze vragen ajb aan het universitaire bureau voor toelating, niet aan Warren.
 

  Volg of DM Warren op Instagram           Chat met de UM over toelating en services

Virtuele Open Dag

Voor meer informatie

Open Dag in Maastricht
Bezoek informatiesessies / laboratoria en praat met studenten en docenten

Virtuele Open Dag online
Bekijk videos en doe een virtuele tour

Vraag het informatiepakket aan
Met daarin een brochure, een kennismaking met de studentambassadeur en maandelijkse updates

Neem contact met ons op
Stel je vragen aan ons

 • Het studieprogramma in Maastricht is het leukste en meest enthousiasmerende dat je waar dan ook zult vinden.
  Tanguy Dewaele (België), Geneeskunde
 • Ik wil mezelf maximaal ontplooien, zowel professioneel als persoonlijk
  Warren Lasten (Curaçao), bachelor Geneeskunde
 • Ik heb voor Geneeskunde in Maastricht gekozen, vanwege de praktijkgerichte instelling. Je leert hier al vroeg hoe je zo goed mogelijk medische informatie kunt verzamelen
  Mark Pater, Geneeskunde

Agenda

UM tiende beste jonge universiteit ter wereld

Times Higher Education 'Young Universities' 2019

News

 • Lessen uit de medische geschiedenis

  maandag, oktober 7, 2019

  Interview met prof. dr. Eddy Houwaart, naar aanleiding van zijn emeritaat, over de lessen uit de medische geschiedenis.

  Lees verder
 • intervisiebijeenkomst in de master Geneeskunde

  Verder dan stoere verhalen bij de koffiemachine

  vrijdag, mei 10, 2019

  Coschappen in de masyter Geneeskunde: een mooie, maar ook een intensieve, pittige tijd. Coassistenten bespreken hun voortgang met een mentor en werkplekbegeleider, maar sinds dit academisch jaar hebben ze ook reflecterende bijeenkomsten met andere coassistenten. Zonder beoordeling, zonder hiërarchische verhoudingen. Oftewel: intervisie.

  Lees verder
 • Via transparantie naar eerlijke medicijnprijzen

  maandag, november 5, 2018

  Hoe transparant is jouw universiteit? Dat is het thema van de Access to Medicines Week van dit jaar, georganiseerd door de geneeskundestudenten Charlotte Menart, Victoria Defelippe en Anja Wiemers. 

  Lees verder