Cursus

Taalcursus Russisch

Wil je kennismaken met de Russische taal, of wil je je kennis opfrissen en naar een hoger niveau brengen?  Deze cursus is door de opbouw in twee modules geschikt voor beginners en half gevorderden en voor verschillende situaties, variërend van werk, studie tot vakantie. 

Vanaf de eerste groepsles onder leiding van een ervaren docent bouw je aan een woordenschat en leer je de taal te doorgronden. Dat oefen je klassikaal, maar je gebruikt ook virtuele leeromgevingen zoals wiki’s, blogs en sociale media. De nadruk ligt op je spreek- en luistervaardigheid. Grammatica, lezen en schrijven zijn ondersteunende vaardigheden. Je docent is (bijna) moedertaalspreker, de voertaal is dan ook zoveel mogelijk Russisch. Indien nodig zal de docent uitleg in het Nederlands of Engels geven.

Na afronding van de tweede module kun je in gangbare situaties in het Russisch communiceren

Cursusmodules

Module 1

Module 1  is bedoeld voor mensen zonder kennis van het Russisch. Je maakt kennis met de taal en het Cyrillisch alfabet. De nadruk ligt op spreek-, lees- en luistervaardigheid, het verwerven van basisgrammatica en de belangrijkste woordenschat voor eerste contacten.

Verplichte literatuur

Passport to Russia - third revised edition 1 (Textbook). (Louwerse, N. / Lubotsky, L. / Meijman, D. / Pluimgraaff, H.) Pegasus, 2011, ISBN 9789061433576.Passport to Russia -  third revised edition 1 (Workbook). (Louwerse, N. / Lubotsky, L. / Meijman, D. / Pluimgraaff, H.) Pegasus, 2011, ISBN 9789061433583.

Module 1: Het inschrijfformulier geeft de nog beschikbare cursusdata aan.

6 februari - 22 mei 2018, dinsdag 16.00-18.00

 

Module 2

Module 2 is bedoeld voor mensen met een basiskennis van het Russisch en mensen die module 1 gevolgd hebben. Na afronding van module 2 heb je een woordenschat van ongeveer 600 woorden; een goede basis voor praktische dagelijkse situaties.

Verplichte literatuur

Passport to Russia - third revised edition 1 (Textbook). (Louwerse, N. / Lubotsky, L. / Meijman, D. / Pluimgraaff, H.) Pegasus, 2011, ISBN 9789061433576.Passport to Russia -  third revised edition 1 (Workbook). (Louwerse, N. / Lubotsky, L. / Meijman, D. / Pluimgraaff, H.) Pegasus, 2011, ISBN 9789061433583.

Module 2:  Het inschrijfformulier geeft de nog beschikbare cursusdata aan.

6 februari - 22 mei 2018, dinsdag 18.30-20.30

Toelatingseisen

UM-studenten, medewerkers en externe deelnemers zijn welkom. Als je nog geen voorkennis hebt, kun je je zonder intake voor Module 1 inschrijven. Om de andere modules te mogen volgen moet je de voorgaande module succesvol hebben afgerond, of een vergelijkbaar startniveau hebben. In het laatste geval is een intake verplicht.

Aanmeldproces

Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier voor een talencursus.  Na inschrijving ontvang je een bevestiging.

Wil je een intakegesprek aanvragen? Maak dan een afspraak voor een gratis gesprek via languages-intake-RU. Het gesprek zal plaatsvinden bij het talencentrum: Sint Servaasklooster 32 in Maastricht.

Regel het intakegesprek ruim voor de start van de cursus, aangezien het dan eenvoudiger is om een afspraak te maken. Ook heb je dan meer kans op een cursusplaats.

 

Kosten per module

  • UM-studenten € 295
  • UM-medewerkers en alumni € 360
  • Alle ander deelnemers € 460

Eindresultaat en bewijs

Na voltooiing van een module Russische taal krijg je een certificaat en drie ECTS-punten. Je moet daarvoor wel aanwezig zijn bij minstens 12 sessies én voor de eindtoets een voldoende halen.

  • Module 1 heeft het CEFR-eindniveau A1
  • Module 2 heeft het CEFR-eindniveau A2-