Cursus

Taalcursus Arabisch

Wil je kennismaken met het Arabisch, of wil je je kennis opfrissen en naar een hoger niveau brengen?  Deze cursus is door de opbouw in modules geschikt voor beginners en half gevorderden en voor verschillende situaties, variërend van werk, studie tot vakantie.

Vanaf de eerste groepsles onder leiding van een ervaren docent bouw je aan een woordenschat en leer je de taal te doorgronden. Dat oefen je klassikaal, maar je gebruikt ook virtuele leeromgevingen zoals wiki’s, blogs en sociale media. De nadruk ligt op je spreek- en luistervaardigheid. Grammatica, lezen en schrijven zijn ondersteunende vaardigheden. Je docent is (bijna) moedertaalspreker, de voertaal is dan ook zoveel mogelijk Arabisch. Indien nodig zal de docent uitleg in het Nederlands of Engels geven.

Na afronding van de derde module kun je goed in het Arabisch communiceren.

Cursusmodules

Module 1

Module 1 is bedoeld voor mensen zonder kennis van het Arabisch. Als je deze cursus hebt afgerond kun je mensen begroeten, jezelf en anderen voorstellen, naar hun persoonlijke gegevens vragen en deze ook zelf geven. Je kunt iets vertellen over dagelijkse activiteiten en dingen beschrijven. Ook kun je tijd en data aangeven en informeren naar vervoersmogelijkheden.

Verplichte literatuur bij module 1

Gateway to Arabic 2 by Dr. Imran Hamza Alawiye ISBN: 9780954083304

  Module 1: Het inschrijfformulier geeft de nog beschikbare cursusdata aan.

6 februari - 22 mei 2018, dinsdag 18.30-20.30

 

Module 2

Module 2 is bedoeld voor mensen met een basiskennis van het Arabisch en mensen die module 1 gevolgd hebben. In deze module breid je je woordenschat en kennis van de grammatica uit. Zodoende kun je in zowel de tegenwoordige als verleden tijd iets vertellen over alledaagse activiteiten. Denk daarbij aan werk, studie, vrije tijd, vakantie, winkelen en je gezondheid. Je leert hoe je iets in een restaurant kunt bestellen en kunt bijvoorbeeld iets over een stad vertellen. Ook kun je de weg vragen en zelf een route beschrijven.

Verplichte literatuur bij module 2

Mastering Arabic 2 with 2 CDs ISBN: 9780781812542

Mastering Arabic 2 Activity Book, Jane Wightwick Mahmoud Gaafar, ISBN: 9781137532022

  Module 2: Het inschrijfformulier geeft de nog beschikbare cursusdata aan.

5 februari - 28 mei 2018, maandag 18.30-20.30

 

Module 3

Module 3 is bedoeld voor mensen die minimaal twee cursussen Arabisch hebben gevolgd en zich in de meest gangbare situaties goed verstaanbaar kunnen maken. Als je deze module hebt afgerond, kun je onder andere plaatsen en situaties beschrijven en over het weer praten. Ook kun je iets vertellen over gebeurtenissen en projecten in de toekomst en adviezen geven. Op allerlei terreinen kun je jezelf goed uitdrukken, bijvoorbeeld als het gaat om smaak, voorkeuren, kleuren, vormen, maten, kleding, kunst(objecten) en verschillende media en objecten.

Verplichte literatuur bij module 3

Mastering Arabic 2 with 2 CDs  ISBN: 9780781812542 

Mastering Arabic 2 Activity Book, Jane Wightwick Mahmoud Gaafar, ISBN: 9781137532022

  Module 3: Het inschrijfformulier geeft de nog beschikbare cursusdata aan.

 

Toelatingseisen

UM-studenten, medewerkers en externe deelnemers zijn welkom. Als je nog geen voorkennis hebt, kun je je zonder intake voor Module 1 inschrijven. Om de andere modules te mogen volgen moet je de voorgaande module succesvol hebben afgerond, of een vergelijkbaar startniveau hebben. In het laatste geval is een intake verplicht.

Aanmeldproces

  • Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier voor een talencursus. 
  • Na inschrijving ontvang je een bevestiging.
  • Wil je een intakegesprek aanvragen, of heb je meer informatie nodig? Maak dan een afspraak voor een gratis gesprek via languages-intake-AR. Het gesprek zal plaatsvinden bij het talencentrum: Sint Servaasklooster 32 in Maastricht.
  • Regel het intakegesprek ruim voor de start van de cursus, aangezien het dan eenvoudiger is om een afspraak te maken. Ook heb je dan meer kans op een cursusplaats.

Kosten per module

  • UM-studenten € 295
  • UM-medewerkers en alumni € 360
  • Alle ander deelnemers € 460

Eindresultaat en bewijs

Na voltooiing van een module Arabische  taal krijg je een certificaat en drie ECTS-punten. Je moet daarvoor wel aanwezig zijn bij minstens 12 sessies én voor de eindtoets een voldoende halen.

  • Module 1 heeft het CEFR-eindniveau A1
  • Module 2 heeft het CEFR-eindniveau A2-
  • Module 3 heeft het CEFR-eindniveau A2+