Bachelor

Gezondheidswetenschappen

Werk je aan je gezondheid? Ken je alle superfoods, en de geheimen om gezond en gelukkig 100 te worden? Dan ben je bij Gezondheidswetenschappen op de goede plek.

Tijdens de opleiding bekijk je gezondheid in combinatie met gedrag, voeding, milieu en maatschappelijke omgeving. Het terrein van Gezondheidswetenschappen is heel breed. Als gezondheidswetenschapper wil je weten hoe aandoeningen ontstaan en welke factoren daarbij een rol spelen. Maar je kijkt ook hoe je kunt vaststellen of iemand aan een kwaal lijdt en welke behandelingsmogelijkheden er zijn.

De gezondheidszorg is een snelgroeiende sector. Daarom zijn de kansen op de arbeidsmarkt goed. De beroepen die je na afloop van deze bachelor kunt uitoefenen zijn zeer uiteenlopend. Zo kun je aan de slag als beleidsmedewerker, manager of adviseur.

Vergelijk deze opleiding

bron: Studiekeuze123
Deze studie
Landelijk gemiddelde
Student tevredenheid
4.0 Deze studie
3.9 Landelijk gemiddelde
Aantal eerstejaars studenten
273 Deze studie
139 Landelijk gemiddelde
Contacturen eerste jaar
12-18 Deze studie
12-18 Landelijk gemiddelde
Doorstroom naar tweede jaar
82%Deze studie
77% Landelijk gemiddelde
Diploma binnen 4 jaar
85% Deze studie
87% Landelijk gemiddelde
Werk binnen 6 maanden
63%Deze studie
63% Landelijk gemiddelde
  • Gezondheidswetenschappen in Maastricht is een brede studie. Door het brede eerste jaar konden we ons nog oriënteren en leren waar onze interesses lagen.
    Eline en Lieke Willems (Nederland), Gezondheidswetenschappen
  • Het eerste jaar is een heel breed jaar, je maakt kennis met alle richtingen van gezondheidswetenschappen; beleid, biologie, geestelijke gezondheidszorg en preventie
    Tessa van Daal, Gezondheidswetenschappen

Agenda

UM zesde beste jonge universiteit ter wereld

Times Higher Education '200 Under 50' 2017