Bachelor

Gezondheidswetenschappen

Ben je geïnteresseerd in een healthy lifestyle? Wil je andere mensen helpen om gezond en gelukkig 100 te worden? Moet je dan niet eerst weten waarom het lichaam van de ene persoon ziek wordt en dat van een ander niet? Hebben beweging, voeding en lifestyle daar invloed op? Zo ja, moeten we dan niet iedereen ervan overtuigen (of verplichten?) om meer te bewegen, te stoppen met roken en aan de superfoods te gaan? En als ze eenmaal 100 zijn, hoe kunnen we ze dan goede én betaalbare zorg bieden? Misschien door meer digitale vernieuwingen in de zorg door te voeren?

Als deze vragen je aan het denken zetten, ben je bij Gezondheidswetenschappen op de goede plek. Want tijdens die opleiding bekijk je gezondheid in combinatie met gedrag, voeding, milieu, maatschappelijke omgeving en gezondheidszorg. Lees meer >

Nieuw! Specialisatie Digitale Technologie en Zorg

Wil je meer weten over het effect en toepassingen van nieuwe digitale technologie op zorg en gezondheid?

Vanaf september 2019 zal de specialisatie Digitale Technologie en Zorg onderdeel zijn van de opleiding Gezondheidswetenschappen.

  • Binnen de richting Biologie & Health kijken we naar allerlei processen die in het lichaam plaatsvinden: van het verwerken van eten tot het afweren van ziekteverwekkers
    Gijs van der Hamsvoort (Nederland), Gezondheidswetenschappen
  • Gezondheidswetenschappen in Maastricht is een brede studie. Door het brede eerste jaar konden we ons nog oriënteren en leren waar onze interesses lagen.
    Eline en Lieke Willems (Nederland), Gezondheidswetenschappen

Agenda

UM vijfde beste jonge universiteit ter wereld

Times Higher Education '200 Under 50' 2018