Bachelor

Gezondheidswetenschappen

Werk je aan je gezondheid? Ken je alle superfoods, en de geheimen om gezond en gelukkig 100 te worden? Dan ben je bij Gezondheidswetenschappen op de goede plek.

Tijdens de opleiding bekijk je gezondheid in combinatie met gedrag, voeding, milieu en maatschappelijke omgeving. Het terrein van Gezondheidswetenschappen is heel breed. Als gezondheidswetenschapper wil je weten hoe aandoeningen ontstaan en welke factoren daarbij een rol spelen. Maar je kijkt ook hoe je kunt vaststellen of iemand aan een kwaal lijdt en welke behandelingsmogelijkheden er zijn.

De gezondheidszorg is een snelgroeiende sector. Daarom zijn de kansen op de arbeidsmarkt goed. De beroepen die je na afloop van deze bachelor kunt uitoefenen zijn zeer uiteenlopend. Zo kun je aan de slag als beleidsmedewerker, manager of adviseur.
 

Je zit in 5 of 6 vwo, je weet al welke opleiding je wilt gaan volgen, en je bent al naar onze Open Dag geweest. Nu wil je nog een stapje verder: ervaren wat de studie in de praktijk inhoudt. 
Bezoek dan een Experience Day. Je volgt proefcolleges en ontdekt hoe het is om met anderen samen te werken in een onderwijsgroep. Daarnaast kun je vragen stellen aan docenten en studenten en krijg je een beter beeld van studeren in Maastricht.

Meer over Gezondheidswetenschappen op onze Virtuele Open Dag.

Kijk of studeren bij ons iets voor jou is. Onze virtuele open dag biedt je:

  • Een virtuele tour door onze gebouwen
  • Tips over het studentenleven in Maastricht
  • Verhalen van studenten

Doe de virtuele tour

  • Gezondheidswetenschappen in Maastricht is een brede studie. Door het brede eerste jaar konden we ons nog oriënteren en leren waar onze interesses lagen.
    Eline en Lieke Willems (Nederland), Gezondheidswetenschappen
  • Het eerste jaar is een heel breed jaar, je maakt kennis met alle richtingen van gezondheidswetenschappen; beleid, biologie, geestelijke gezondheidszorg en preventie
    Tessa van Daal, Gezondheidswetenschappen

Agenda

UM vijfde beste jonge universiteit ter wereld

Times Higher Education '200 Under 50' 2018