Master

Arts-Klinisch Onderzoeker

Heb jij hart voor medische zorg én medische wetenschap? En heb je een biomedische achtergrond? Dan is de vierjarige research master Arts-Klinisch Onderzoeker (A-KO) echt iets voor jou. Deze master onderscheidt zich van andere masters door de combinatie van patiëntgericht onderzoek en de medische praktijk. Als A-KO vervul je een brugfunctie, omdat je de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek kunt vertalen naar de praktijk van de patiëntenzorg. Na het afronden van deze master ben je zowel basisarts als klinisch onderzoeker. In het vierde jaar kun je de eerste stappen zetten op weg naar een promotietraject. Aansluitend kun je je weg in het wetenschappelijk onderzoek vervolgen. Ook een specialisatie in de medische wereld is mogelijk, bijvoorbeeld als huisarts of chirurg.

 • Als arts kan ik me straks én met patiënten én met eigen onderzoek bezighouden. Zo blijf je jezelf voortdurend ontwikkelen
  Iris Bunnik (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker
 • Het is prettig dat bij de A-KO meerdere onderwerpen in 1 blok worden geïntegreerd, zoals in het blok Thorax of Abdomen. Dat vind ik beter dan elk onderwerp apart bestuderen.
  Pomme Simons (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker

Agenda

Geen aankomende evenementen
  • Foto door Maastricht University Faculty of Health, Medicine and Life Sciences

   What are the particular challenges that undocumented migrants face in using healthcare services in European countries?

   Milena Pavlova (Associate Professor of Health Economics at the Department of Health Services Research) reviewed healthcare utilization by undocumented migrants and wrote about it:

   blogs.biomedcentral.com
   1 dag 11 uur geleden
  • Afgelopen weekend heb ik weer een leuke tour gedaan! Zo heb ik met mijn studiegenoot Niels, die hier ook een coschap doet, een 3-daagse tour naar Apiapaati gedaan.
   Apiapaati ligt helemaal in het binnenland van Suriname. Om daar te komen hebben we 3uur moeten rijden en vervolgens moesten we nog 4uur met de boot varen. We hebben hier een jungletocht gedaan, hebben een berg beklommen, in watervallen gezwommen en hebben we een Marron dorpje bezocht (deze mensen stammen af van gevluchte slaven uit de koloniale periode).

   Niels is ook Fase 3 A-KO student en loopt net als ik zijn coschap Moeder & Kind in het academisch ziekenhuis van Paramaribo. Terwijl ik begonnen ben bij de gynaecologie en verloskunde, is Niels begonnen bij de kindergeneeskunde. Deze week volgen we onderwijs vanuit Maastricht via Skype, en volgende week wisselen we om van werkplek; ik ga naar de kindergeneeskunde en Niels naar de gynaecologie en verloskunde. Ik ben heel erg benieuwd hoe het bij de kindergeneeskunde gaat zijn, maar ik heb goede verhalen van Niels gehoord!
   👶🏼👩🏼‍⚕️

   Ben je geïnteresseerd in Niels zijn verhalen? Hij houdt ook een blog bij: https://www.facebook.com/surinameavonturen

   1 dag 14 uur geleden
  • Foto door Maastricht University Faculty of Health, Medicine and Life Sciences

   Jennifer is 28-year old PhD student at Harvard. When a mysterious fever leaves her bedridden, doctors tell her it's "all in her head". She picks up her camera as an act of defiance and brings us into a hidden world of millions that medicine abandoned: the world of Myalgic Encephalomyelitis (ME).

   On Thursday 22 March, this documentary (which was on the shortlist for the Oscars) will be shown at MUMC+.

   2 dagen 11 uur geleden

Ontvang ons informatiepakket

Schrijf je in voor ons informatiepakket en ontvang een brochure over alle masters van de faculteit. Je ontvangt dan ook updates over evenementen, interessant nieuws over onze faculteit en je hebt de mogelijkheid om contact op te nemen met een van onze masterstudenten. Deze student stuurt je berichten over zijn of haar belevenissen tijdens de master en vertelt je meer over het leven in Maastricht. Je kunt hem of haar ook vragen stellen.