Master

Arts-Klinisch Onderzoeker

Heb jij hart voor medische zorg én medische wetenschap? En heb je een biomedische achtergrond? Dan is de vierjarige research master Arts-Klinisch Onderzoeker (A-KO) echt iets voor jou. Deze master onderscheidt zich van andere masters door de combinatie van patiëntgericht onderzoek en de medische praktijk. Als A-KO vervul je een brugfunctie, omdat je de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek kunt vertalen naar de praktijk van de patiëntenzorg. Na het afronden van deze master ben je zowel basisarts als klinisch onderzoeker. In het vierde jaar kun je de eerste stappen zetten op weg naar een promotietraject. Aansluitend kun je je weg in het wetenschappelijk onderzoek vervolgen. Ook een specialisatie in de medische wereld is mogelijk, bijvoorbeeld als huisarts of chirurg. Lees meer >

Tessa, studentambassadeur Arts - Klinisch Onderzoeker

Vraag het aan een student

Maak kennis met Tessa: de studentambassadeur voor de master Arts-Klinisch Onderzoeker.
Op Instagram deelt zij zijn ervaringen met haar opleiding en haar leven in Maastricht. Volg haar voor een blik vooruit in jouw eventuele toekomst!

En als je vragen hebt over de master Arts-Klinisch Onderzoeker en/of over het (studenten)leven in Maastricht, neem dan contact met haar op via haar Instagram account; zij helpt je graag met je studiekeuze, zoals haar voorganger haar heeft geholpen met de hare.

  Volg Tessa op Instagram

 • Ik ga voor een dubbele carrière, eentje vóór en eentje áchter de schermen
  Tessa de Loeij (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker
 • In vier jaar tijd word je opgeleid tot arts én wetenschapper. Dat is een behoorlijke uitdaging
  Tom Wolswijk (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker
 • Als arts kan ik me straks én met patiënten én met eigen onderzoek bezighouden. Zo blijf je jezelf voortdurend ontwikkelen
  Iris Bunnik (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker
 • Het is prettig dat bij de A-KO meerdere onderwerpen in 1 blok worden geïntegreerd, zoals in het blok Thorax of Abdomen. Dat vind ik beter dan elk onderwerp apart bestuderen.
  Pomme Simons (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker

Agenda

Ontvang ons informatiepakket

Schrijf je in voor ons informatiepakket en ontvang een brochure over alle masters van de faculteit. Je ontvangt dan ook updates over evenementen, interessant nieuws over onze faculteit en je hebt de mogelijkheid om contact op te nemen met een van onze masterstudenten. Deze student stuurt je berichten over zijn of haar belevenissen tijdens de master en vertelt je meer over het leven in Maastricht. Je kunt hem of haar ook vragen stellen.