Master

Arts-Klinisch Onderzoeker

Heb jij hart voor medische zorg én medische wetenschap? En heb je een biomedische achtergrond? Dan is de vierjarige research master Arts-Klinisch Onderzoeker (A-KO) echt iets voor jou. Deze master onderscheidt zich van andere masters door de combinatie van patiëntgericht onderzoek en de medische praktijk. Als A-KO vervul je een brugfunctie, omdat je de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek kunt vertalen naar de praktijk van de patiëntenzorg. Na het afronden van deze master ben je zowel basisarts als klinisch onderzoeker. In het vierde jaar kun je de eerste stappen zetten op weg naar een promotietraject. Aansluitend kun je je weg in het wetenschappelijk onderzoek vervolgen. Ook een specialisatie in de medische wereld is mogelijk, bijvoorbeeld als huisarts of chirurg.

 • In vier jaar tijd word je opgeleid tot arts én wetenschapper. Dat is een behoorlijke uitdaging
  Tom Wolswijk (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker
 • Als arts kan ik me straks én met patiënten én met eigen onderzoek bezighouden. Zo blijf je jezelf voortdurend ontwikkelen
  Iris Bunnik (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker
 • Het is prettig dat bij de A-KO meerdere onderwerpen in 1 blok worden geïntegreerd, zoals in het blok Thorax of Abdomen. Dat vind ik beter dan elk onderwerp apart bestuderen.
  Pomme Simons (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker

UM vijfde beste jonge universiteit ter wereld

Times Higher Education '200 Under 50' 2018

Agenda

Geen aankomende evenementen
  • Foto door Maastricht University Faculty of Health, Medicine and Life Sciences

   Today (at around 16.30h), Santa Claus arrives in Maastricht!

   He arrives by train and will then go to the nicely decorated Vrijthof in a colourful procession.

   You can watch it live on the L1 Facebook page.

   Intocht Kerstman live op L1 Facebook
   5 dagen 1 uur geleden
  • Foto door Tom Wolswijk, Arts-Klinisch Onderzoeker masterstudent

   Zie je die vastberadenheid?

   Vanochtend om 9 uur was ik klaar voor de strijd, want het was tijd voor de interuniversitaire VGT ✏️. De VGT is de voortgangstoets waarbij alle geneeskundestudenten in Nederland 200 vragen moeten beantwoorden over verschillende medische specialismen ✅. Zo krijg je vragen over dermatologie, nefrologie, chirurgie en ga zo maar door.

   De vragen zijn multiple choice. Je kunt ervoor kiezen om een vraag te beantwoorden, of een vraagteken in te vullen. In dat laatste telt de vraag niet mee 🤓. Lekker makkelijk scoren toch? Was het maar zo 😩. Het is de bedoeling dat je gedurende je opleiding steeds meer vragen kunt invullen zodat je eindscore, een percentage, stijgt 📈. Wanneer je een vraag echter fout invult, levert dit strafpunten op 🔫. Het is dus beter om aan te geven dat je iets níet weet, dan dat je een fout maakt! Dat is later in de medische praktijk natuurlijk ook zo 👨🏻‍⚕️.

   Als A-KO student maak je 4 keer per jaar een VGT. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je van alle vakgebieden genoeg af weet om basisarts te kunnen worden 🏁.

   Ik vind de VGT altijd erg leuk en leerzaam! Je leert zo ontzettend veel tijdens het maken van de toets. Daarnaast is het ook een goed hulpmiddel om alle stof weer eens eventjes langs te zien komen 🎓.

   Zou ik de VGT gehaald hebben?! Ik hoop dat jullie voor me duimen 💪🏼.

   6 dagen 17 uur geleden

Ontvang ons informatiepakket

Schrijf je in voor ons informatiepakket en ontvang een brochure over alle masters van de faculteit. Je ontvangt dan ook updates over evenementen, interessant nieuws over onze faculteit en je hebt de mogelijkheid om contact op te nemen met een van onze masterstudenten. Deze student stuurt je berichten over zijn of haar belevenissen tijdens de master en vertelt je meer over het leven in Maastricht. Je kunt hem of haar ook vragen stellen.