Master

Arts-Klinisch Onderzoeker

 In het licht van de COVID-19 pandemie, is Universiteit Maastricht toeschietelijker wanneer je je aanmeld voor een masteropleiding, maar nog niet je bachelordiploma hebt afgerond voor het einde van augustus 2020. Bekijk de voorwaarden >

-------------------------------------------------

Heb jij hart voor medische zorg én medische wetenschap? En heb je een biomedische achtergrond? Dan is de vierjarige research master Arts-Klinisch Onderzoeker (A-KO) echt iets voor jou. Deze master onderscheidt zich van andere masters door de combinatie van patiëntgericht onderzoek en de medische praktijk. Als A-KO vervul je een brugfunctie, omdat je de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek kunt vertalen naar de praktijk van de patiëntenzorg. Na het afronden van deze master ben je zowel basisarts als klinisch onderzoeker. In het vierde jaar kun je de eerste stappen zetten op weg naar een promotietraject. Aansluitend kun je je weg in het wetenschappelijk onderzoek vervolgen. Ook een specialisatie in de medische wereld is mogelijk, bijvoorbeeld als huisarts of chirurg. Lees meer >

 

Als je in september 2020 begint met een opleiding aan de FHML-UM, kun je op deze pagina informatie vinden over de start van je studiejaar tijdens COVID-19.

Vraag het aan een student

Maak kennis met Tom: de studentambassadeur voor de master Arts-Klinisch Onderzoeker.
Op Instagram deelt hij zijn ervaringen met zijn opleiding en zijn leven in Maastricht. Volg hem voor een blik vooruit in jouw eventuele toekomst!

En als je vragen hebt over de master Arts-Klinisch Onderzoeker en/of over het (studenten)leven in Maastricht, neem dan contact met hem op via zijn Instagram account; hij helpt je graag met je studiekeuze, zoals zijn voorganger hem heeft geholpen met de zijne.

  Volg Tom op Instagram

  • Als arts kan ik me straks én met patiënten én met eigen onderzoek bezighouden. Zo blijf je jezelf voortdurend ontwikkelen
    Iris Bunnik (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker
  • In vier jaar tijd word je opgeleid tot arts én wetenschapper. Dat is een behoorlijke uitdaging
    Tom Wolswijk (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker
  • Het is prettig dat bij de A-KO meerdere onderwerpen in 1 blok worden geïntegreerd, zoals in het blok Thorax of Abdomen. Dat vind ik beter dan elk onderwerp apart bestuderen.
    Pomme Simons (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker

Agenda

Ontvang ons informatiepakket

Schrijf je in voor ons informatiepakket en ontvang een brochure over alle masters van de faculteit. Je ontvangt dan ook updates over evenementen, interessant nieuws over onze faculteit en je hebt de mogelijkheid om contact op te nemen met een van onze masterstudenten. Deze student stuurt je berichten over zijn of haar belevenissen tijdens de master en vertelt je meer over het leven in Maastricht. Je kunt hem of haar ook vragen stellen.