Green Impact

Teams van studenten en medewerkers aan de slag met duurzaamheid

Omdat duurzaamheid een breed begrip is en de UM daarom op veel verschillende punten verbeterd kan worden, biedt de UM voor de tweede keer het programma Green Impact aan.
Via dit programma kunnen medewerkers en studenten samenwerken om de UM duurzamer te werken. Zo krijgt de UM inzicht in wat medewerkers en studenten het belangrijkste vinden wat betreft duurzaamheid en verzamelen we veel goede ideeën die uitgevoerd kunnen worden.

Green Impact

Er wordt aan deze thema’s gewerkt:

  • Internationale zakelijke reizen
  • Meer natuur op de campus
  • Duurzame evenementen & vergaderingen
  • Gezondheid & welzijn in gebouwen op de campus
  • Competenties voor duurzaamheid van UM-medewerkers

Afval in laboratiora & CO2 compensatie

In februari was de kick-off van het programma en nu zijn de teams al flink aan de slag gegaan. Op 11 maart heeft taskforce Sustainable UM2030 samen met Green Office een workshop georganiseerd om de teams op weg te helpen. We zijn heel blij om te zien dat de deelnemers zo enthousiast aan de slag zijn gegaan! Zo zijn er ideeën om bij zowel FASoS en Randwyck meer natuur op de campus te creëren, beter met afval om te gaan in de laboratoria en om mogelijkheden te verkennen voor het compenseren van CO2 voor zakenreizen per vliegtuig.

Green Impact

Wil je ook aansluiten bij een Green Impact team?  Schrijf je dan hier in

Ben je benieuwd waar we aan werken maar wil je je niet aanmelden voor Green Impact? Je bent van harte uitgenodigd om mee te luisteren tijdens een van onze workshops.

  • 8 april  Workshop #2
    Tijd: 15.30 – 17 h, Locatie: Vanwege COVID-19 zullen we aan een online oplossing werken om deze offline workshop te vervangen.

  • 13 mei  Workshop #3
    Tijd: 9 – 10.30 h, Locatie: binnenstad (precieze locatie volgt)


Foto's: TIjdens Green Impact workshop #1 door Willow Schoo (Green Office)

Lees ook

  • Als patiënt in een ziekenhuis zie je dagelijks veel verschillende gezichten aan je bed: een verpleegkundige die je bloeddruk meet, een arts of verpleegkundig specialist die jou informeert over het zorgplan en een voedingsdeskundige die jou voorziet van het juiste eten en drinken. Hoewel al deze...

  • Het Children’s Rights Research team werkte aan een rapport dat laat zien hoe de Verenigde Naties de rechten van deze groep kinderen kan opnemen in haar monitoring- en rapportagecycli.

  • Twee jaar geleden startten de Universiteit Maastricht en de Radboud Universiteit met een gezamenlijk aanbod om meer eerstegraads leraren voor de klas te krijgen in Limburg. De aandacht richtte zich toen op zij-instromers van buiten het onderwijs en op tweedegraads leraren die hun eerstegraads...