Nieuws

  • Voor de onderzoeksgroep van Susan Rutten, hoogleraar Islamitisch Familierecht in een Europese Context aan de Universiteit Maastricht (UM), kwam de afgelopen weken alles samen. Mede dankzij de aanbevelingen uit hun MARICAP-onderzoek, diende minister Dekker (Rechtsbescherming) onlangs een wetsvoorstel...

  • Sinds de invoering van afbeeldingen op de verpakking van tabaksproducten in 2016 is het kennisniveau van Nederlandse rokers over de schadelijke gevolgen van hun verslaving verbeterd. Dat blijkt uit promotieonderzoek van gezondheidswetenschapper Dirk Jan van Mourik (CAPHRI).  

  • De afgelopen vijf jaar heeft de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht samen met Mundo een project geïmplementeerd om onderwijs en onderzoek in internationaal recht te versterken aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van Universitas Padjadjaran (UNPAD) in Bandung, Indonesië...

  • De Universiteit Maastricht heeft een subsidie ​​van €950.000 ontvangen van Nuffic voor een Orange Knowledge Programme project in Mozambique.

  • Gefeliciteerd aan alle UM-studenten die dit najaar hun diploma hebben behaald!

  • De overlevingskans na een reanimatie is aantoonbaar hoger door de inzet van het burghulpverleningssysteem. Dat is de voornaamste conclusie uit het promotieonderzoek van Ruud Pijls.

  • De Keuzegids Bachelors 2020 laat zien dat de drie Liberal Arts colleges van de Universiteit Maastricht onveranderd tot de Nederlandse top behoren. Het University College Maastricht, het University College Venlo én het Maastricht Science Programme bestendigen dan ook hun kwaliteitszegels.

  • Hoe kun je de gezondheidszorg verder verbeteren, met gebruik van ‘big data’? Die vraag staat centraal in menig wetenschappelijk onderzoek, wereldwijd. Aan de Universiteit Maastricht houdt de onderzoeksgroep van hoogleraar Klinische Datawetenschappen, prof.dr.ir. André Dekker, zich bezig met deze tak...

  • Een nieuwe Nederlandse wet op de juridische status van ambtenaren kan vanaf 1 januari 2020 bepaalde werknemers van Nederlandse universiteiten verhinderen om thuis te werken. Anders dan hun situatie tot nu toe, maakt het voor grenswerkers voortaan uit hoeveel tijd ze op kantoor of thuis werken.

  • Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bracht deze wek een bezoekje bracht aan een Gezonde Basisschool van de Toekomst. De Universiteit Maastricht gaat op verzoek van de staatssecretaris nu een haalbaarheidsonderzoek doen naar landelijke uitrol van het project.