Even voorstellen: het nieuwe Green Office team

Vanaf oktober hebben we een gloednieuw Green Office en zij willen zich graag voorstellen! Green Office heeft als doel de stem van de student te vertegenwoordigen als het gaat om duurzaamheid aan de UM. Zij werken samen met de taskforce Duurzame UM2030 aan allerlei projecten. Green Office bestaat uit 6 studentmedewerkers die elk 8 uur per week werken aan duurzaamheid aan de Universiteit Maastricht.

Green office 2019-2020

‘We kijken uit naar de samenwerking met de Taskforce Duurzame UM2030 om onze universiteit te verduurzamen. We willen de stem van alle studenten van alle faculteiten vertegenwoordigen, dus neem gerust contact met ons op als je ideeën of suggesties hebt. We kijken ernaar uit om van je te horen!'.

Melanie Kersten, Katja Wachter, Catherine Hayward, Svea Grünkorn, Naomi Kamer & Willow Schoo

Wat betekent dat dan?
 Green Office is van en voor studenten. Dit jaar wil het team in samenwerking met de Taskforce Duurzame UM2030 (zie hieronder) werken aan verschillende duurzaamheidsinitiatieven, -projecten en evenementen. Hun doel is om de stem van de student te vertegenwoordigen binnen de universiteit en te helpen bij het implementeren van de inzichten van de student binnen deze verschillende duurzaamheidsinitiatieven. De leden van het Green Office treden op als vertegenwoordigers, dus zij hebben een unieke verbindende rol.

Stuur ons een berichtje via e-mail: green-office @ maastrichtuniversity.nl, Instagram of Facebook.

 De Taskforce Duurzame UM2030 is in 2019 formeel opgericht. Deze bestaat uit onderzoekers en beleidsmakers van de Universiteit Maastricht en vindt via Green Office aansluiting op studenten. Hun rol, in samenwerking met Green Office, is het ontwikkelen en implementeren van verschillende duurzaamheidsinitiatieven binnen de Universiteit Maastricht. Zij zijn een platform dat top-down en bottom-up initiatieven voor duurzaamheid binnen de UM met elkaar verbindt. Ben je een UM-medewerker, onderzoeker of externe partij met een idee of zorg over duurzaamheid aan de UM, neem dan contact op met de taskforce.

Neem contact met ons op via sustainability @ maastrichtuniversity.nl.

Lees ook

  • Wat betekent het om te wonen, werken, ondernemen en leven in een stad en regio met een internationale universiteit. Wat merk je ervan en wat heb je er eigenlijk aan? We vroegen het aan Marcell Ignéczi. Hij kwam naar Zuid-Limburg om te studeren aan het Department for Knowledge Engineering van de...

  • Als patiënt in een ziekenhuis zie je dagelijks veel verschillende gezichten aan je bed: een verpleegkundige die je bloeddruk meet, een arts of verpleegkundig specialist die jou informeert over het zorgplan en een voedingsdeskundige die jou voorziet van het juiste eten en drinken. Hoewel al deze...

  • Het Children’s Rights Research team werkte aan een rapport dat laat zien hoe de Verenigde Naties de rechten van deze groep kinderen kan opnemen in haar monitoring- en rapportagecycli.