Vinding, valorisatie, vermarkten

Een van de doelen van Brightlands is dat ontwikkelde concepten en producten hun weg naar de gebruikers vinden, doorgaans via de markt. Zoals in het voorbeeld van Vanessa LaPointe, assistent professor bij MERLN op Brightlands Maastricht Health Campus.

Als je Vanessa LaPointe jaren terug had gevraagd of ze ooit in een academische onderzoeksomgeving zou gaan werken, had ‘duizend keer nooit’ geantwoord. Toch bleek een academische carrière uiteindelijk aanlokkelijker dan een commerciële. In 2014 bood Clemens van Blitterswijk haar een baan aan als assistant professor bij MERLN, onderzoeksinstituut naar regeneratieve geneeskunde. Haar eigen onderzoeksteam werkt op het snijvlak van biologie, geneeskunde en engineering aan het manipuleren van (stam-)cellen. Haar nieuwste uitdaging? Toch: een eigen bedrijf beginnen!

vanessa lapointe
lapointe

Lees ook

  • Gera Nagelhout is in veel opzichten geen typische hoogleraar: ze was de eerste uit haar gezin die naar de universiteit ging en werd vervolgens al op haar vierendertigste benoemd tot bijzonder hoogleraar Gezondheid en Welzijn van Mensen met een Lagere Sociaaleconomische Positie.