Universiteit van Luxemburg ondertekent samenwerkingsovereenkomst met UM

31 Oktober jl. werd een samenwerkingsovereenkomst afgesloten tussen de Universiteit van Luxemburg en Universiteit Maastricht. De ondertekening van de intentieverklaring door  rector Stéphane Pallage en  bestuursvoorzitter Martin Paul, vond plaats in aanwezigheid van Han-Maurits Schaapveld, Nederlands ambassadeur in Luxemburg en Fernand Jadoul, honorair consul van Luxemburg in Maastricht.

Beide universiteiten kwamen overeen hun kennis, ervaring en onderzoek op gebied van onderwijs uit te wisselen en elkaar te steunen in de ontwikkeling van het onderwijs en het verbeteren van de kwaliteit van het wetenschappelijk personeel. Ze onderstreepten het belang van een verdere uitwisseling van personeel en studenten en mogelijkheden te vinden voor gemeenschappelijke onderzoeksactiviteiten; van het aanvragen van onderzoekssubsidies tot het organiseren van wetenschappelijke workshops en conferenties.

Deze intentieverklaring is een vervolg op een eerdere overeenkomst uit 2010. De bestaande samenwerkingsverbanden op het gebied van biomedische wetenschap, recht en neuroscience en de bestaande uitwisselingsprogramma’s zullen worden gecontinueerd.

luxemburg

“Als een van de jonge topuniversiteiten van de wereld met een waarlijk internationale uitstraling, is Universiteit Maastricht in vele opzichten een zusterorganisatie van de Universiteit van Luxemburg”, aldus rector Stéphane Pallage. “Gezien de huidige samenwerking en de geografische nabijheid, zullen we beiden profiteren van een nog hechtere samenwerking in onderzoek en uitwisseling van studenten.”

Lees ook

  • Nienke Verstegen, onderzoeker bij De Forensische Zorgspecialisten, heeft onderzoek gedaan naar agressie binnen de forensische zorg en impact hiervan op patiënten en medewerkers. Op 6 juli 2023 promoveert zij aan de Maastricht University met haar proefschrift ‘Hurt people hurt people. Characteristics...

  • Patiënten die vanwege een ernstige COVID-19-infectie in het ziekenhuis zijn opgenomen, vertonen naderhand geen aanwijzingen voor hersenschade door de ziekte. Dat blijkt uit een uitgebreide studie onder leiding van Universiteit Maastricht.

  • Sten van Beek

    Rillen van de kou?

    Door de Westerse leefstijl met een hoog vetgehalte in voeding in combinatie met weinig beweging, kampen steeds meer mensen in Nederland met overgewicht of zelfs obesitas. Dit zorgt voor een verhoogd risico op diabetes type II. Wat is hieraan te doen buiten een gezondere leefstijl? Het antwoord komt...