Geef je oude fiets een tweede leven

Vanaf woensdag 3 november organiseert #posifiets in samenwerking met de UM een inzamelactie voor overbodige fietsen. Studenten en medewerkers van de UM kunnen hun oude fiets inleveren, ook als deze dusdanig stuk is dat deze niet meer bruikbaar is. De overbodige fietsen worden opgeknapt door vrijwilligers van de Stichting Fietsbank Maastricht.

#posifiets

De Fietsbank zet zich in voor mensen die geen fiets kunnen aanschaffen. Een beter tweede leven kun je je niet voorstellen voor je oude fiets! Met het inzamelen van fietswrakken worden ook stallingsplekken vrijgemaakt in de stad.

Inleveren kan op elk willekeurig moment bij Tapijn A of Randwyck UNS50 (bij ronding gebouw, de exacte locatie wordt aangegeven met posters). De ingeleverde fiets moet van een label worden voorzien waarmee je duidelijk maakt dat deze afgevoerd kan worden. Dit label kan worden opgehaald bij verschillende recepties van UM.

...of geef je fiets een tweede leven
Om de start van de nieuwe UM-fietsdepots op Tapijn A en Randwyck UNS50 te vieren hebben we voor woensdag 3 november een fietsenmaker uitgenodigd om gratis fietsen te repareren. Hij is van 8 tot 12 uur op Tapijn. Op dat moment is ook het #posifiets promoteam aanwezig, zij delen gratis fietsverlichting uit (ook van 8 tot 11 uur op Randwijck UNS 50).

Lees ook

  • Wat betekent het om te wonen, werken, ondernemen en leven in een stad en regio met een internationale universiteit. Wat merk je ervan en wat heb je er eigenlijk aan? We vroegen het aan Marcell Ignéczi. Hij kwam naar Zuid-Limburg om te studeren aan het Department for Knowledge Engineering van de...

  • Als patiënt in een ziekenhuis zie je dagelijks veel verschillende gezichten aan je bed: een verpleegkundige die je bloeddruk meet, een arts of verpleegkundig specialist die jou informeert over het zorgplan en een voedingsdeskundige die jou voorziet van het juiste eten en drinken. Hoewel al deze...

  • Het Children’s Rights Research team werkte aan een rapport dat laat zien hoe de Verenigde Naties de rechten van deze groep kinderen kan opnemen in haar monitoring- en rapportagecycli.