MCICM bereidt publicatie "Futuring Classical Music" voor

Het Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music werkt momenteel aan de publicatie ‘Futuring Classical Music’, gebaseerd op het symposiumthema 2021.

De bewerkte collectie is gebaseerd op een deel van de presentaties gedurende het MCICM symposium in 2021 die de verschillende manieren demonstreren waarop klassieke muziek en zijn vele partners zich aanpassen aan, voorbereiden op en innoveren voor de toekomst van de praktijk.

Het boek is verdeeld in vijf secties, die elk de toekomst en de problemen van klassieke muziek benaderen vanuit een specifiek perspectief. Future Musicians houdt zich bezig met de toekomstbereidheid van muzikale vorming en professionele ontwikkeling. Het tweede deel, Organizations, gaat in op organisaties en hun rol bij het creëren van een toekomst voor klassieke muziek. De focus van de bijdragen in Future Concerts is het doel om op meeslepende manieren een nieuw publiek te bereiken. In de sectie Technologies vragen we ons af hoe directe technologische interventie - met name AI - eerdere creatieve zekerheden verdringt en nieuwe creatieve mogelijkheden opent. Het laatste deel, Representation and Diversity, gaat in op een van de meest urgente uitdagingen voor de demografie van klassieke muziek: de kwestie van vertegenwoordiging en diversiteit.

De Engelstalige collectie zal in het najaar van 2022 beschikbaar zijn en open source zijn.