Veilig studeren en werken aan de UM in coronatijd

De UM wil een veilige plek zijn voor studenten en medewerkers. In deze tijd zijn daar extra maatregelen voor nodig. Om jouw studie- of werkomgeving zo veilig mogelijk te maken, volgen we de algemene maatregelen van het RIVM. Onze gebouwen zijn conform het UM veiligheidsprotocol ingericht. Dat betekent onder andere dat je op 1,5 meter afstand van elkaar kunt studeren of werken, dat we in en om de gebouwen extra hygiënemaatregelen nemen en dat we iedereen met een verhoogd risico op besmetting (tijdelijk) niet toelaten.

Jouw gedrag bepaalt je eigen veiligheid én die van de mensen om je heen!

Met alle genomen maatregelen leggen wij een stevige basis voor de veiligheid op de UM.

Jouw gedrag is echter een hele belangrijke factor! Neem dus je verantwoordelijkheid voor je eigen veiligheid en die van de mensen om je heen. Houd je aan de regels en gebruik je gezonde verstand. Alleen samen krijgen we corona onder controle!

Algemene hygiëneregels

Voel je je niet fit? Heb je koorts of ben je verkouden? Blijf dan thuis en laat je testen!
  Houd 1,5 meter afstand – dat is 2 armlengtes.
  Desinfecteer bij binnenkomst je handen.
  Was vaak je handen met water en zeep. Doe dit steeds minstens 20 seconden lang. Droog je handen daarna goed met papieren handdoekjes.
  Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
  Schud geen handen.
  Vermijd drukte.
  Desinfecteer na gebruik materialen die je met anderen deelt.

COVID-19-besmettingen binnen de UM-gemeenschap

Zoals we eerder al communiceerden, hebben we momenteel studenten in onze gemeenschap die positief zijn getest op COVID-19. Volg de laatste informatie over de besmettingen binnen de UM-gemeenschap.