UM Platform voor Onderzoeksethiek en Integriteit

Het UM Platform voor Onderzoeksethiek en Integriteit beoogt binnen de UM de discussie over onderzoeksethiek en integriteit te stimuleren, de uitwisseling van best practices tussen faculteiten te bevorderen en evenementen over relevante onderwerpen te organiseren. Het platform onderscheidt zich van de facultaire ethische beoordelingscomités - die onderzoeksprojecten beoordelen en goedkeuren - en de Commissie Wetenschappelijke Integriteit - die zich bezighoudt met specifieke klachten over wetenschappelijke integriteit.

De leden van het UM Platform voor Onderzoeksethiek en Integriteit:

Contact

Stuur een e-mail naar Natasja Reslow via platformrei[at]maastrichtuniversity[dot]nl om contact op te nemen met het platform.

Ethics and integrity grants
Het UM Platform voor Onderzoeksethiek en Integriteit nodigt UM-medewerkers uit om (liefst in samenwerking met studenten) voorstellen in te dienen over initiatieven met betrekking tot onderzoeksethiek en wetenschappelijke integriteit. Elk jaar wordt er een budget van € 20.000 beschikbaar gesteld voor de Ethics and integrity grants. Klik hier om de call for proposals te lezen en download het aanmeldformulier. Je kunt een verzoek indienen tot 24 november 2019.

News

 • schmitz

  AMIBM: universitaire samenwerking op Brightlands

  donderdag, september 17, 2020

  Tachtig jaar geleden opende DSM in Geleen zijn centrale laboratorium voor fundamenteel onderzoek. Nu is het oude lab onderdeel van Brightlands Chemelot Campus. Komend najaar wordt met het Festival Feel the Chemistry uitgebreid stilgestaan bij tachtig jaar innovatie én vooruitgekeken naar de toekomst. Maastricht University is één van de founding fathers van de campus en nauw betrokken bij de ontwikkelingen. Zoals het Maastricht Institute for Biobased Materials, gevestigd in het hart van de campus.

  Lees verder
 • Hoe komen familiebedrijven de crisis door?

  maandag, augustus 10, 2020
  Lees verder
 • law_subsidie surf project perfect vaardig

  SURF subsidie voor ‘PE(E)RFECT VAARDIG’

  donderdag, juli 2, 2020

  SURF, een coöperatieve vereniging van Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen, stimuleert projecten op het gebied van Online onderwijs en Open leermaterialen. Zij heeft naast de subsidie van onze collega’s Gijs van Dijck en Gwen Noteborn waar al eerder een melding van gemaakt is, ook een project van de Open Universiteit toegekend, waar onze collega Natasja van der Meer aan meewerkt.

  Lees verder