UM & de COVID-19 vaccinatie

De Universiteit Maastricht doet er alles aan om ons allemaal veilig te houden op de UM Campus en wil je graag zo goed mogelijk informeren. Misschien heb je allerlei vragen over vaccinatie. Zijn de COVID-19 vaccins veilig? Hoe zit het met de bijwerkingen? En hoe kan ik precies een afspraak maken om me te laten vaccineren? Deze webpagina geeft je informatie over de COVID-19 vaccinatie en neemt misschien een aantal zorgen weg.

Universiteit van Nederland colleges over COVID-19 en de COVID-19 vaccinaties

Speciaal voor de  Universiteit van Nederland, gaf Prof. dr. Marjolein van Egmond, Department of Molecular Cell Biology & Immunology, Amsterdam UMC vier colleges over het COVID-19 virus en de COVID-19 vaccinaties. In deze colleges geeft zij antwoord op vragen als:

• Je voelt je fit, bent nooit ziek en voor zover je weet heb je een goed werkend afweersysteem. Waarom zou je dan het coronavaccin nemen?
  • De COVID-19 vaccins zijn in sneltreinvaart ontwikkeld. Wat weten we eigenlijk over de langetermijn-effecten?
  • Je hebt de verhalen waarschijnlijk wel op social media gelezen: is het waar dat het COVID-19 vaccin je onvruchtbaar maakt?
  • We hebben de Britse, Zuid-Afrikaanse en de Braziliaanse variant en nu horen we steeds meer over de Delta-variant. Hoe ontstaan deze varianten?

Bekijk de onderstaande video's als je de antwoorden wilt horen.

Gebaseerd op twee enquêtes onder studenten en medewerkers

De inhoud van deze pagina is gebaseerd op twee enquêtes onder UM-studenten en medewerkers waarin gevraagd werd naar hun informatiebehoefte.

Deze site geeft antwoorden van wetenschappelijke experts van de UM en de Universiteit van Nederland, aangevuld met informatie van het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.