Warren Lasten (Curaçao), bachelor Geneeskunde
Ik wil mezelf maximaal ontplooien, zowel professioneel als persoonlijk

Studeren aan de Universiteit Maastricht (UM) is een op jou toegesneden ervaring die jou voorbereidt op je toekomstige carrière, maar je ook op persoonlijk vlak verrijkt. Onze bachelor- en masteropleidingen richten zich op studenten die intrinsiek geïnteresseerd zijn in gezondheid en menselijk gedrag. Studenten ‘die graag een extra stap’ willen zetten in hun vakgebied en/of als persoon. Hoe zit jouw ‘extra stap’ eruit?

“Toen ik 5 vwo deed, hebben we vanuit Curaçao een studietrip naar Nederland gemaakt en allerlei universiteiten bezocht. De UM verwelkomde ons met een supergrote banner met daarop ook echt de naam van onze school op Curaçao. Dat was echt heel speciaal en toen dus al een goed voorbeeld van ‘Going the Extra Mile’. 

Ik zit nu in mijn 3e jaar en we zijn bezig met meelopen op de polikliniek. Na dit jaar, wanneer ik mijn bachelor heb afgerond, beginnen de coschappen. Het is heel apart om te merken dat het dragen van een witte doktersjas ook meteen je hele ‘zijn’ transformeert. Dat is een bijzondere ervaring.

Geneeskunde is een studie waarbij, althans zo zie ik het, de Probleemgestuurd Onderwijsmethode maximaal tot zijn recht komt. Je bent continu interactief met de stof bezig en verinnerlijkt echt alle kennis. Nu het inhoudelijk niveau van de studie echt heel snel omhoog gaat, werkt dat fantastisch. Bovendien ontwikkel je jezelf nog op zoveel andere manieren. Je leert bijvoorbeeld ook veel beter plannen.

Wanneer ik de studie heb afgerond, dus na mijn master, wil ik me graag gaan specialiseren. Ik weet nog niet in wat, maar ik verwacht dat mijn coschappen daar wel duidelijkheid in zullen brengen. Ik ben erg blij dat ik de stap heb gezet om naar Nederland te komen, en inmiddels heb ik echt een klik gekregen met de universiteit en met Maastricht zelf. Ik ben dan ook met veel plezier al een hele poos student-ambassadeur omdat ik het leuk vind anderen mee te nemen in mijn enthousiasme voor deze opleiding en deze stad.”

Warren post wekelijks op Instagram over zijn ervaringen tijdens de opleiding en zijn leven in Maastricht. Hij beantwoordt ook graag jouw vragen over de inhoud van de bachelor Geneeskunde en/of over het (studenten)leven in Maastricht.
Vragen over aanmelding, toelating, inschrijven, selectieprocedures, et cetera? Dat soort vragen wordt alleen door het universitaire bureau voor toelating behandeld, niet door Warren.​

  Volg of DM Warren op Instagram

 Chat met de universiteit over toelating en services

  Wil je meer weten over de bachelor Geneeskunde? Vraag ons infopack aan

Other testimonials

  • Bachelor student in Medicine Tanguy Dewaele
    Tanguy Dewaele (België), Geneeskunde
    Het studieprogramma in Maastricht is het leukste en meest enthousiasmerende dat je waar dan ook zult vinden.
  • Mark Pater, Bachelorstudent Geneeskunde
    Mark Pater, Geneeskunde
    Ik heb voor Geneeskunde in Maastricht gekozen, vanwege de praktijkgerichte instelling. Je leert hier al vroeg hoe je zo goed mogelijk medische informatie kunt verzamelen