Gijs van der Hamsvoort (Nederland), Gezondheidswetenschappen
Binnen de richting Biologie & Health kijken we naar allerlei processen die in het lichaam plaatsvinden: van het verwerken van eten tot het afweren van ziekteverwekkers

Gijs studeert Gezondheidswetenschappen aan de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences - Universiteit Maastricht.

"In 2016 ben ik in Maastricht begonnen aan de bacheloropleiding Gezondheidswetenschappen (GW). Ik was op zoek naar een studie in de gezondheidszorg, maar ik wist nog niet waar ik binnen dit werkveld wou eindigen.

Ik heb in jaar 2 gekozen voor de richting Biologie & Health. Binnen die richting kijken we naar allerlei verschillende processen die in het lichaam plaatsvinden: van het verwerken van eten tot het afweren van ziekteverwekkers. We behandelen de theorie, maar we leren ook over de praktische kant van onderzoek. Zo onderzoeken we de groei van bacteriën, maar meten we ook de maximale inspanning in een van de bewegingslabs.

Bijzonder aan het onderwijssysteem in Maastricht is het ‘Problem-Based Learning’ (PBL). In PBL wordt gewerkt met kleine onderwijsgroepen (10-12 studenten) en minder met klassieke hoorcolleges. Dit kleinschalige onderwijs sprak mij erg aan, omdat er van je verwacht wordt dat je de stof aan iemand kan uitleggen. Dit zorgt ervoor dat je zelf beter op de hoogte bent van de gaten in je kennis, maar ook dat je meer kritische vragen gaat stellen.

Aan toekomstige studenten zou ik mee willen geven dat bij je studiekeuze de opleiding zelf doorslaggevender moet zijn dan de studentenstad. Een opleiding die je na aan het hart ligt, houdt je gemotiveerd en is de weg naar een leuke baan in de toekomst. Gelukkig vond ik in GW een passende studie én in Maastricht een leuke studentenstad. Zelf ben ik lid van studievereniging Santé, werk ik en ga ik regelmatig sporten in het universitair sportcentrum. In Maastricht hoeft niemand zich ooit alleen te voelen; je maakt gemakkelijk vrienden en komt altijd wel ergens een bekende tegen."

Other testimonials

  • Lotte Steenvoorden (Nederland), Gezondheidswetenschappen
    Ik zie mezelf wel in een zorgomgeving werken na mijn studie, maar dan waarschijnlijk aan de beleids- en/of managementkant
  • Eline en Lieke Willems, studenten bachelor Gezondheidswetenschappen
    Eline en Lieke Willems (Nederland), Gezondheidswetenschappen
    Gezondheidswetenschappen in Maastricht is een brede studie. Door het brede eerste jaar konden we ons nog oriënteren en leren waar onze interesses lagen.