Roubitha David (Frankrijk), European Public Health
De bacheloropleiding EPH van de UM was de eerste die me echt wist te boeien. Het is vooral de Europese context in het leerplan die deze opleiding voor mij zo uniek maakt

"Na de middelbare school merkte ik dat mijn belangstelling voor gezondheidszorg zich verder uitstrekte dan alleen medicijnen en de menselijke anatomie. Ik was nieuwsgierig naar de werking van gezondheidszorgstelsels in andere landen en de manier waarop de verschillende dimensies van de gezondheidszorg daar functioneren. En toen stuitte ik op Public Health als studiegebied!

De bacheloropleiding European Public Health van de UM was de eerste die me echt wist te boeien. Het is vooral de Europese context in het leerplan die deze opleiding voor mij zo uniek maakt. Andere troeven van de opleiding zijn de kleine en internationale cohorten, die je de mogelijkheid bieden om onderzoek te doen naar de verschillende stelsels voor gezondheidszorg in je land. Wat de opleiding verder aantrekkelijk maakt, is de multidisciplinaire aanpak (wat ook een kenmerk is van Public Health). In het eerste jaar worden onderwerpen behandeld die variëren van infectieziekten tot de werking van de EU-instellingen!

Het is jammer dat deze vernieuwende opleiding geen bredere bekendheid geniet en dat men onvoldoende op de hoogte is van de baankansen in Public Health, ondanks de groeiende vraag naar professionals in deze sector. Ik raad toekomstige studenten daarom aan om deel te nemen aan initiatieven zoals een Experience Day en Open Day op de universiteit van Maastricht; dat is de beste manier om erachter te komen wat de opleiding precies inhoudt en waarom een carrière in Public Health het overwegen waard is.

Na mijn masteropleiding wil ik werken bij een instituut waar ik mijn kennis van Public Health en technische vaardigheden die ik bij de UM heb opgedaan, in praktijk kan brengen met als doel ontwikkelingslanden te helpen hun gezondheidszorgbeleid zodanig aan te passen dat er adequate zorg wordt verleend."

Other testimonials

  • Takumi Weegels (Nederlands/Japans), European Public Health
    The programme's European angle is unique, as other public health programmes focus much more on the national system of that one particular country