Tanguy Dewaele (België), Geneeskunde
Het studieprogramma in Maastricht is het leukste en meest enthousiasmerende dat je waar dan ook zult vinden.

"Ik heb altijd al de droom gehad om Geneeskunde te studeren. Het zijn misschien clichés, maar ik echt graag actief mensen helpen en ook écht iets voor iemand kunnen betekenen. Daarnaast heb ik het menselijk lichaam altijd al fascinerend gevonden.

Vanaf het begin sprak Maastricht mij al het meeste aan. Het is uniek hoe praktijkgericht de opleiding is; vanaf dag één leer je medische vaardigheden en kom je in aanraking met simulatiepatiënten. Deze onderdelen werken mega motiverend; je koppelt net aangeleerde theorie meteen aan de praktijk. De opleiding steekt sterk in elkaar en wordt steeds praktijkgerichter. Casussen worden uitdagender, in jaar drie ga je al je eerste echte patiënten zien, en in de co-schappen is het uiteraard alle hens aan dek. Het is een ontzettend leuke en interessante studie, die je van elk aspect van de geneeskunde laat proeven, zodat je later een weloverwogen keuze kunt maken.

Los daarvan is Maastricht ook een geweldige studentenstad! De stad is bruisend, gezellig en charmant. En er is voor werkelijk ie-de-reen iets te doen. Je kunt schermen, klimmen, zelfs zwerkballen! En natuurlijk ook feesten, gezellig een drankje doen of chillen in het park. Mijn jaren vliegen voorbij, en ik zal steeds dankbaar en breed glimlachend terugkijken op mijn tijd in het prachtige ‘Maasje’."

Other testimonials

  • Warren Lasten (Curaçao), bachelor Geneeskunde
    Ik wil mezelf maximaal ontplooien, zowel professioneel als persoonlijk
  • Mark Pater, Bachelorstudent Geneeskunde
    Mark Pater, Geneeskunde
    Ik heb voor Geneeskunde in Maastricht gekozen, vanwege de praktijkgerichte instelling. Je leert hier al vroeg hoe je zo goed mogelijk medische informatie kunt verzamelen