Eline en Lieke Willems (Nederland), Gezondheidswetenschappen
Gezondheidswetenschappen in Maastricht is een brede studie. Door het brede eerste jaar konden we ons nog oriënteren en leren waar onze interesses lagen.

Eline en Lieke zijn tweelingzussen. Ze studeren beide Gezondheidswetenschappen aan de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences - Universiteit Maastricht.

Eline: “Ik heb bewust gekozen voor de opleiding Gezondheidswetenschappen en ook voor de stad Maastricht (en mijn keuze is absoluut niet beïnvloed door de gratis vlaai die tijdens de open dag werd uitgedeeld ;). Voor de stad heb ik gekozen, omdat het een heel gezellige studentenstad is. En omdat het stads is, maar niet te groot.” Lieke: “Maastricht is ook een gezellige, Limburgse stad. Tussen de colleges door kun je lekker het terras op met je nieuwe vrienden.”

Lieke: “Wat de opleiding betreft: we waren beiden altijd al geïnteresseerd in de gezondheidszorg, maar wilden geen arts worden. Maar wat dan wel, dat was de vraag. Gezondheidswetenschappen in Maastricht is een brede studie; in het eerste jaar komen alle richtingen waar je in het tweede jaar uit mag kiezen aan bod.” Eline: “Wat fijn was voor mij, want ik wist in het begin nog niet wat ik precies wou. Maar door dat brede eerste jaar kon ik me nog oriënteren en leerde ik waar mijn interesse lag, namelijk in ‘Beleid, Management en Evaluatie van Zorg’. Net zoals Lieke trouwens!”

Lieke: “Binnen onze richting zijn we bezig met hoe de zorg ingericht is en hoe we deze kunnen verbeteren.” Eline: “En je leert veel over managen en innovaties in de zorg.” Lieke: “Wat me nog het meeste aanspreekt aan deze richting, is dat je een combinatie krijgt van theorie en praktijk.”

Eline: “Ik weet nog steeds niet precies wat ik wil in de toekomst, behalve dan dat ik in de zorgsector terecht wil komen. De richting ‘Beleid’ is gelukkig redelijk breed, waardoor ik na mijn studie kan kiezen uit een scala aan uiteenlopende beroepen.” Lieke: “We kunnen inderdaad veel richtingen op. Uiteindelijk zouden we een baan kunnen krijgen in de gezondheidszorg, maar ook in het bedrijfsleven. Op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar werken in een gezondheidszorginstelling, omdat je dan veel mensen kunt helpen en gezondheidszorg er ook echt toe doet in de wereld. Dat maakt de studie voor mij heel waardevol.”

Eline: “Mijn tip voor nieuwe studenten is om vooral ergens te gaan studeren waar je je prettig voelt en geniet van het studentenleven!” Lieke: “Maar je moet vooral een studie kiezen die je leuk lijkt. Zodat je met veel motivatie aan een te gekke studententijd kunt beginnen!”

Other testimonials

  • Gijs van der Hamsvoort (Nederland), Gezondheidswetenschappen
    Binnen de richting Biologie & Health kijken we naar allerlei processen die in het lichaam plaatsvinden: van het verwerken van eten tot het afweren van ziekteverwekkers
  • Lotte Steenvoorden (Nederland), Gezondheidswetenschappen
    Ik zie mezelf wel in een zorgomgeving werken na mijn studie, maar dan waarschijnlijk aan de beleids- en/of managementkant