Fysiotherapie

Heb je wel eens last van lichamelijke klachten bij of na het sporten? Bijvoorbeeld fysieke ongemakken of een blessure? Als UM SPORT-lid kun je terecht bij Fysio Zuyd. Fysio Zuyd verzorgt sportspreekuren en behandeltrajecten in het USC. Een goed advies kan je helpen om erger te voorkomen.

Het sportspreekuur voor leden van UM SPORT

Tijdens het spreekuur kun je gratis al je vragen stellen en bekijkt een fysiotherapeut jouw fysieke klachten of blessure.

Het sportspreekuur is een gezamenlijk initiatief van UM SPORT en Fysio Zuyd. Het team van specialisten richt zich vooral op de combinatie van gezond bewegen, sport en gezond zijn. De therapeuten adviseren de zorg voor jouw (sport)behoefte en stemmen dit met jou af.

Het sportspreekuur is gratis* voor UM SPORT-leden. Als er een fysiotherapeutische behandeling volgt, zijn eventuele kosten voor jezelf of je zorgverzekeraar (afhankelijk van hoe je verzekerd bent). 

* Één consult per indicatie per kalenderjaar is gratis. Dit betekent dat je één keer met dezelfde klacht gratis gebruik kunt maken van het sportspreekuur. Daarna kunnen er kosten in rekening worden gebracht. Neem bij twijfel contact op met de fysiotherapeut.

Sportspreekuur alleen op afspraak

Het sportspreekuur vindt plaats in het Universitair Sportcentrum in de behandelkamer tegenover de balie. Let op: voor het sportspreekuur heb je een afspraak nodig. Deze kun je maken via de balie van het Universitair Sportcentrum.

Wanneer is fysiotherapie nodig of nuttig?

Fysiotherapeutische behandeling, of begeleiding is nuttig bij:

  • algemene dagelijkse lichamelijke klachten
  • sportblessures
  • overbelasting van spieren, pezen en banden
  • revalidatie na botbreuken, of een operatieve ingreep
  • andere klachten waardoor je niet meer kunt sporten
  • klachten door bureau- of studiewerk 
  • stressgerelateerde klachten 

Daarnaast kan de fysiotherapeut je ook helpen met het verbeteren van je houding, effectiever gebruik van je lichaam, en het voorkomen van blessures.

Vergoeding

Het is afhankelijk van je ziektekostenverzekering of fysiotherapeutische behandelingen worden vergoed via de aanvullende verzekering.